przez Dulson » 8 lutego 2021, 21:40
Wszystko jest fajnie jak skopiujesz, albo jak możesz to zostawiasz to co było w zegarach i jest wszystko git. Chyba że jest to tak jak w przypadku tego np. wskazania paliwa. Można przenieść z innego wsadu, ale gorzej jeżeli się okaże że tam "początkowa wartość wskazówki" jest inna niż tutaj, wtedy trzeba igłą się bawić.
Temperatura:
We wsadzie dla B5 FL mam tak że wskazówka po zgaszeniu opada za 50C(w ogóle ustawiłem ją kiedyś tak, żeby na zapłonie pokazywała 50C - oczywiście jak zimny był silnik). W zegarach Leona miałem tak, że wskazówki idealnie były na zero spasowane i nigdy po zapłonie do wartości początkowej się nie podnosiły bo już na niej były. Przeniosłem próbnie skalę (ręczne i programem spr.) okazało się niestety że wtedy w zegarach paska musiałem wskazówkę przesunąć by na zimno było na 50C, bo niestety wskazówki.
Prędkościomierz:
Z resztą programem DashDump... ustawiłem prędkość przy 100 km/h to 100 km/h. No i o ile przy 100 było 100 - modyfikując wsad by mi pokazał wartość dla oryginalnie ustawionej prędkości 260,125 km/h (końcowa wartość) wskazówka poszła na 275 km/h(+/- bo skali nie ma). Dlatego ja uznaję swoim myśleniem że lepiej sobie samemu wskazówki poustawiać, najlepiej na "zero" i je zaprogramować. Właściwie wartości jakie potrzebujemy to tylko końcowa wartość wskazówki(jeśli początek na "zero") ile będzie miała tych kroków, a reszta w excelu.
Podsumowanie:
Końcowo, jak przeniosłeś skalę prędkościomierza z org wsadu do wsadu z golf4 który wgrywałeś potem do tych zegarów to wskazania dokładnie są takie same jakbyś oryginalny wsad dla paska. Tylko pytanie czy oryginalnie jest to poprawnie wyskalowane. Robiąc modyfikacje zegarów już kilkunastu (3B0 920 849 (XX)) zauważyłem, że VW nie przykładał się do skalowania fabrycznego zegarów tak jak to seat robił dla "białych zegarów".
Paliwo lepiej wziąć skopiować i przestawić pojemność baku, co automatycznie mapa punktów odniesienia się poprawi odpowiednio.
Najlepsze jest w skalowaniu to, że dajmy dla jakiegoś urządzenia 4 punkty odniesienia(kroki to samo, ale jedno od drugiego zależne jest), to za miast jest zrobić 0 - 333 - 667 - 1000 to wygląda to tak mniej więcej: 0 - 107 - 674- 1000 (sens nie znaleziony)
-- 8 lutego 2021, 22:40 --
Tutaj jeszcze taką wzmiankę zrobię, ostatnio klient chciał przerobić zegary z 849C V07 09.00/10.50 ja mam 849A V07 90.00/10.50. Wszystko działa poprawnie oprócz tego że nie da się zainicjować wyświetlania maski. Gdzie normalnie dla 849A da się zarobić trójnik przy module komfortu odnośnie maski i dać go również pod pin B22. Pomimo, że schemat z B5 FL na to nie wskazuje wyświetla się maska tak jak trzeba. niby oficjalnie uznane jest że literka na końcu oznacza kodowanie i to do jakiego auta szły zegary i podobno są zamienne tak w przypadku funkcjonalności maski nie ma tego, ona po prostu nie działa - testowane
Numer VDO dla 849C: 110.080.199/019 (większość wersji Vxx i firmware)
dla 849C: 110.080.199/014 (większość wersji Vxx i firmware)
Również ostatecznie odnośnie "nie działania ABS - ikony" 210x06 z F7 należy zmienić na E7 - myślę że to już jest definitywne rozwiązanie problemu, żeby ABS na wsadzie oryginalnym B5 FL działał prawidłowo i nie robił defektów jak błąd 50.1 na klimatyzacji czy brak świecenia się ikon ham. ręcznego, ABS i ESP nawet gdy pracują, czy jak je się interfejsem testuje. Już w krótce napiszę poprawiony post, o to by przy zegarach 3B0 920 849A zostawać na oryginalnym wsadzie zmieniając tylko jedną literkę we wsadzie niż bawić się w zmianę na softa z Golfa itd.
Seat Leon 1M ARL FR/SC 05'