Tom1974 napisał(a):Po jakim przebiegu nalezy wymienić rozrząd w Leonie 1.9 TDI 110 km (rocznik 2002/2003)?
Zwyczajowo co 90kkm...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tom1974 napisał(a):Po jakim przebiegu nalezy wymienić rozrząd w Leonie 1.9 TDI 110 km (rocznik 2002/2003)?
W optymistycznym wariancie remont silnika i pare tys zl nie twojeprzemsi napisał(a):taki moje pytanie co sie dzieje jak sie rozsypie ten pasek rozrzadu
Czytales dlaczego tez i jeszcze pytaszprzemsi napisał(a):tylko czy ta pompe wodna tez
Będąc ostatnio w Elblągu podjechałem tam do Seata chyba Kalinka i za same części powiedzieli mi 500zł z pompą wody a robocizna 250zł, więc ja już nie wiem, czym te ceny są uwarunkowane?????????????????????
jaro4444 napisał(a):pasek GATES, pompa RUVILLE. Wyroby RUVILLE lub Ina są też pakowane w paczki SKF. Porównywalny jakościowo, a moim zdaniem nawet lepszy jest pasek ContiTech.
bacardi napisał(a):Contitech jest ladowany fabrycznie, ja mialem go u siebie w BCB, dano w ASV tez jak pametam...
to bardzo taniomenyou napisał(a):200 zł wymiana
Dano napisał(a):menyou, no to jak dobrze robią to powinni to robic do końca dobrze i ustawić ci kąt wtrysku.
Oj z tego co zdarzylem przez ostatnie 5 lat wyczytac i sie dowiedziec to nie zawsze jest to norma.jaro4444 napisał(a):Z praktyki wiem, że w zasadzie zawsze kąt wtrysku jest ok, jeśli nie spierdzielił mechanik rozrządu przy wymianie.
To ci powiem teraz newsa haha moj ARL po wyjezdzie z fabryki mial 15 stopni jebiety rozrzadjaro4444 napisał(a):Tonny przeważnie mechanicy robią jeden błąd - nie popuszczją koła zębatego na pompie albo wałku i napinają pasek. Powoduje to wzajemne przestawienie elementów rozrządu albo pompy. Szczególne jaja wychodzą przy silnikach DOHC jak się o 10-15 stopni wałki przekręcą do siebie
Barth ma filmik z hamowaniajaro4444 napisał(a):To nie dziwne, że Ci kopcił bo dostawał za mało ładunku powietrza i miał za mały czas na opróżnienie cylindra ze spalin
Tonny S napisał(a):To ci powiem teraz newsa haha moj ARL po wyjezdzie z fabryki mial 15 stopni jebiety rozrzad
Nigdy nad tym sie nie zastanawiałem i nie widziałem - takie info tylko otrzymałemjaro4444 napisał(a):Tonny tak sobie pomyślałem na spokojnie i jakbyś miał o tyle walnięty rozrząd to byś miał spotkanie bliskiego stopnia zaworów z tłokami.
Ktoś albo coś podkolorował albo miałeś mniej jebnięty ten rozrząd
Ty no kurna to, ze stary jestem, nie oznacza, ze głuchybarth napisał(a): tonny chyba zle uslyszal , ja slyszalem o 2 stopniach.
Tonny S napisał(a):Sam nie wiem ale tak mi utkwiło to w głowie, ze mógł bym sobie dać rekę odciąć, ze była mowa napewno o 15 stopniach.
przemsi napisał(a):no jezeli masz fachowca to ok , ja osobiscie troche sie obawiam postawic auto do garazu na wymiane rozrzadu.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości