Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Plastikowa osłona pod silnik !!

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Plastikowa osłona pod silnik !!

Postprzez jaze » 18 marca 2010, 13:52

No okej wiec z tego co poczytalem to oslony pasuja do wszystkich dieseli a do asz i arl jest inny boczek?
jaze
Stella
Stella

Auto: Leon ASZ

Reklama

Postprzez wgi » 18 marca 2010, 14:20

arl ośka ma inny lewy boczek a arl 4x4 ma inne oba boczki

[ Dodano: Czw 18 Mar, 2010 ]
asz ma takie jak reszta sadzomiotów
Powered by cs
wgi
Sympatyk LeonClub

Auto: a3 sb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez jaze » 9 kwietnia 2010, 14:03

Odgrzewam.Czy wie ktoś w takim razie gdzie można taka osłonę kupić?Najlepiej coś przez net bo w moim mieście w sklepach tylko rozkładają ręce bo mają tylko osłony do 90 i 110 km.
jaze
Stella
Stella

Postprzez jck1 » 9 kwietnia 2010, 14:09

No ale masz przecież wyżej w postach napisane że od każdego diesla (poza ARLem) spasuje więc od 90tki czy 110kti też.

Pozdrawiam
jck1
Signo
Signo

Auto: Leon 1P BMM

Postprzez Mortie » 17 czerwca 2010, 10:28

Czy ktoś może mi sprawdzic czy osłona pod silnik z octavii, a jesli nie to ew z jakiego innego modelu Skody bedzie pasowac do ARL'a. Bede wdzieczny.
Mortie
Stella +
Stella +

Auto: Leon SuperCopa

Postprzez wgi » 17 czerwca 2010, 10:54

Mortie, osłona dolna będzie pasować niezależnie od silnika (oczywiście w przypadku TDI).
Powered by cs
wgi
Sympatyk LeonClub

Auto: a3 sb

Postprzez PTA-Q » 20 czerwca 2010, 17:39

ja dwa dni temu kupiłem z ABS od OCTAVI mam ARL więc musiłał troche ją rasowac bo u nas są większe rury od suszarki . troche rzeźby i jest spoko.
SZYBKIE SAMOCHODY ZNIKAJĄ NA PROSTEJ, SZYBCY KIEROWCY ZNIKAJĄ NA ZAKRĘTACH....
PTA-Q
Stella
Stella

Auto: SEAT

Postprzez Kozak » 20 czerwca 2010, 23:31

PTA-Q, sama osłona jest taka sama jak w innych 1,9 TDI , inny jest tylko jeden boczek

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Matte0 » 20 lipca 2010, 14:34

Witam,
auto to Leon ASV 2002, podczas przekladki kol w ASO Skody mechanik zauwazyl brak jakiegos elementu laczacego dolna oslone silnika z zderzakiem przednim, sugerowal zainteresowac sie zakupem brakujacego elementu. Problem w tym ze nie wiem o jaki element moze chodzic, bo osobiscie nie bylem przy przekladce kol. Wie moze ktos o jaki element chodzi, ew. prosilbym o numery z ETki.

Z gory dziekuje za pomoc,
pozdrawiam
Matte0
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez Arek_ » 22 lipca 2010, 13:37

I ja zapytam ;) wie ktoś gdzie można kupić prawą osłonę do asz w miarę normalnych pieniądzach ?
Arek_
Signo
Signo

Postprzez krisow » 24 lipca 2010, 11:21

Arek_ oryginalne w ASO to ceny kosmiczne. Ja kupiłem osłony w tej firmie: http://www.rezaw-plast.pl/ Co prawda są dedykowane do 90KM i 110 KM, ale trzeba tylko lekko przyciąć prawy boczek, aby rura intercoolera się zmieściła i wszystko. Tylko pamiętaj, że to są zamienniki. Jakość materiałów, ani dopasowanie nie jest idealne. W swoim ASZ boczne osłony użytkuję bez uwag od zeszłego roku, niestety dolna w zimie troszkę pękła.
Ceterum censeo Karthaginem delendam esse
krisow
Signo
Signo

Auto: Leon 1M
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez the_rahzel » 24 lipca 2010, 22:15

krisow napisał(a):Arek_ oryginalne w ASO to ceny kosmiczne. Ja kupiłem osłony w tej firmie: http://www.rezaw-plast.pl/ Co prawda są dedykowane do 90KM i 110 KM, ale trzeba tylko lekko przyciąć prawy boczek, aby rura intercoolera się zmieściła i wszystko. Tylko pamiętaj, że to są zamienniki. Jakość materiałów, ani dopasowanie nie jest idealne. W swoim ASZ boczne osłony użytkuję bez uwag od zeszłego roku, niestety dolna w zimie troszkę pękła.

Te wszystkie osłony są jedno wielkie G.... warte,zresztą było już to pisane milion razy... Ja mam taką osłonę wytrzymała 2-3miesiące... Zostaje nowa z ASO za kosmiczną cenę,używka raczej nie do dostania,albo droga z duraluminium lub tańsza i cięższa metalowa za 300zł z wysyłką...
the_rahzel
TopSport
TopSport

Auto: Cupra R+

Postprzez siemi1 » 26 lipca 2010, 11:02

krisow napisał(a):Arek_ oryginalne w ASO to ceny kosmiczne. Ja kupiłem osłony w tej firmie: http://www.rezaw-plast.pl/ Co prawda są dedykowane do 90KM i 110 KM, ale trzeba tylko lekko przyciąć prawy boczek, aby rura intercoolera się zmieściła i wszystko. Tylko pamiętaj, że to są zamienniki. Jakość materiałów, ani dopasowanie nie jest idealne. W swoim ASZ boczne osłony użytkuję bez uwag od zeszłego roku, niestety dolna w zimie troszkę pękła.

ja do passata zakupiłem u nich do 1.9 130KM i moge polecic wydaje sie porzadne i z wygluszenem komplet pod silnik i skrzynie wynisl mnie ok 250zl _ 20 zl mtalowe wkrety dostepne tylko w ASO.

w ASO za te dwie oslony krzykneli mi 700 i 500 czyli 1200zl!! wiec chyba nie ma sie nad czym zastanawiac. Wydaje mi sie ze jakosc materialu jets na dobrym poziomie, jak ze spasowaniem to nie wiem dalem mechanikowi i zalozyl, nic nie narzekal.
siemi1
Signo
Signo

Auto: Seat Leon SPORT

Postprzez _Boras_ » 26 lipca 2010, 17:47

the_rahzel napisał(a):Te wszystkie osłony są jedno wielkie G.... warte,zresztą było już to pisane milion razy... Ja mam taką osłonę wytrzymała 2-3miesiące...

Potwierdzam jak najbardziej, z tym że u mnie wytrzymała około miesiąca. Rozleciała się w trasie na autostradzie. A jakie są konsekwencje czegoś takiego... odrobina wyobraźni i wszystko jasne. Tak więc prawda jest taka, że trzeba bardzo uważać na materiał z jakiego jest wykonana osłona. Zdecydowanie oryginał to dobre tworzywo, dużo lepsze niż większość zamienników.
_Boras_
Sport
Sport

Auto: Seat Leon

Postprzez Arek_ » 26 lipca 2010, 20:38

Kurczę teraz to już sam nie wiem co robić, może po szrotach się przejadę i akurat coś wypoluję bo jednak cena w aso zabia :o
Arek_
Signo
Signo

Postprzez _Boras_ » 26 lipca 2010, 20:42

Powiem tak... jeśli chcesz szczegóły zapraszam na priv. Wyjaśnię Ci o co chodzi dokładnie.
_Boras_
Sport
Sport

Postprzez wit3k » 29 lipca 2010, 12:15

Musiałbym się zaopatrzyć w osłone i wyszukałem coś takiego na alledrogo: http://allegro.pl/item1152123990_oslona ... _i_a3.html
Warte swoich pieniędzy?Czy odpuścić?
Fallow me on twitter: @Witkowskiwitek
Podpis niezgodny z regulaminem - usunięto Admin
wit3k
Sport
Sport

Auto: OOOO A4

Postprzez 777maciek » 30 lipca 2010, 08:16

Wit3k, ja kupiłem podobną (tylko jakby była sztywniejsza) jakieś 3 miesiące temu i jest chyba ok, tzn. nie byłożadnych problemów ze spasowaniem, dobrze się trzyma i wyaje mi się, że spełnia swoją rolę. A jak długo jeszcze to zobaczymy, oby jak najdłużej :)

wit3k napisał(a):Warte swoich pieniędzy?Czy odpuścić?

Tak jak wyżej piszą inni - w ASO kosztuje kilka razy więcej, więc myślę, że warto spróbować...
Pozdrawiam!
Cherish Your car...
777maciek
Sport
Sport

Auto: Leon ARL

Postprzez Lion3314 » 5 października 2010, 22:08

Witam ! Forumowicze potrzebuję osłony pod silnik do ASZ-a komplet boczki i podłoga. Pytanie do Was nie ma ktoś sprzedać dobrej ori ?? Ewentualnie jakie polecacie zamienniki, jakieś linki lub strony. Proszę pomóżcie
Lion3314
Stella +
Stella +

Postprzez the_rahzel » 6 października 2010, 07:52

Lion3314 napisał(a):Witam ! Forumowicze potrzebuję osłony pod silnik do ASZ-a komplet boczki i podłoga. Pytanie do Was nie ma ktoś sprzedać dobrej ori ?? Ewentualnie jakie polecacie zamienniki, jakieś linki lub strony. Proszę pomóżcie

ORI osłona na tym forum,to towar deficytowy,więc wątpie żeby ktoś miał na sprzedaż... Zamienniki są strasznie huj.....we,więc niema sensu w nie się babrać,tylko kupuj metalową...
the_rahzel
TopSport
TopSport

Postprzez Marcin_TDI » 6 października 2010, 08:03

boczki oryginalne powinienem mieć
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Lion3314 » 6 października 2010, 08:20

No więc forumowicze podoba mi sie pomysł z metalową tylko jak się w tym odnaleźć, gdzie można takie coś kupić ?? za Jakie pieniądze? Z jakiego materiału? PROSZĘ o pomoc.
Lion3314
Stella +
Stella +

Postprzez Staszek20VT » 6 października 2010, 09:10

Lion3314 napisał(a):jak się w tym odnaleźć

No najlepiej używając szukajki...

viewtopic.php?t=15680&postdays=0&postorder=asc&start=0
Jest powered by ECUProject
315 KM i 666Nm :D
Był - powered by Aligator
285 KM i 546 Nm :(
Był - powered by ECUProject
220 KM i 433 Nm :(

Obrazek
Staszek20VT
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi A5

Postprzez eip » 27 grudnia 2010, 12:21

Witajcie

I mnie spotkał problem z osłoną... Śniegi i wieloletnia eksploatacja sprawiły, że osłona popękała z łączeniach... Kupiłem na aledrogo osłonę, komplet, materiał dobry ale są dwa problemy. Osłony boczne są przymocowane do podwozia w 3 miejscach... przy zderzaku z przodu, w środku głęboko przy nadkolu i w miejscu najbardziej wysuniętym do tyłu auta... i w tym miejscu mam poważny problem ponieważ nie mam tam żadnego gwintu do którego mógłbym przykręcić osłonę. Z drugiej strony mam śrubkę do niej metalowa blaszka prostokątna i na końcu do blaszki przykręcona osłona... Czy ktoś kojarzy problem? Rysunek przedstawia ww. przypadek Obrazek

Chyba że znajdę taką średnicę gwintu która przypasowałaby do tej dziurki??? w sumie to na to teraz wpadłem...

Niestety podróbka osłony nie jest idealnie przypasowana i zaczep który wchodzi z przodu do zderzaka nie wygląda jak w oryginale i musiałem pomajsterkować...

[ Dodano: 28 Grudzień 2010, 18:01 ]
A czy przypadkiem do podwozia do tego miejsca co pokazałem na rysunku nie wkłada się takiej wkładki (w kształcie dużej litery OMEGA), do której się przykręca śrubkę/wkręt, a poprzez przykręcenie się rozszerza i nie wypada???
Jeżeli tak to gdzie takie coś dostanę? w sklepie ze śrubkami? Czy może to bardziej samochodowe sprawy... Nie mam pomysłu, niech ktoś pomoże... proszę!!
eip
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1.9 TDI

Postprzez Marcadir » 28 grudnia 2010, 21:26

Ja niedawno wymieniałem osłony boczne i środkową w Tolku, w zestawie były też wkręty z podkładkami... Zamiennik pozostawia sporo do życzenia jeśli chodzi o spasowanie, jest też grubszy od oryginału i nie tak plastyczny, jednak wygląda na wytrzymały... O ile montaż boczków przeszedł bez problemów, w jednym miejscu trzeba było nożem 2mm przyciąć, to już środkowa osłona sprawiła większe problemy... Mocowanie do boczków przebiegło bez problemów, jednak wąsy z przodu osłony były za grube i duże aby weszły w wycięcia zderzaka, problem rozwiązałem tak że odkręciłem 3 śruby mocujące dół zderzaka do pasa czołowego, i wąsy osłony włożyłem pomiędzy pas wzmocnienia, a zderzak i całość skręciłem dokładając podkładki co by nie uszkodzić zderzaka w przypadku najechania na coś... W każdym razie całość trzyma się bardzo solidnie, nawet lepiej niż w oryginale, czas montażu zajął mi ok. 1 godziny.
Marcadir
Stella +
Stella +

Auto: Toledo

Postprzez eip » 28 grudnia 2010, 21:43

A jak wygląda mocowanie tego miejsca osłony bocznej w nieoryginalnej osłonie do podwozia???? Obrazek
eip
Signo
Signo

Postprzez Marcadir » 28 grudnia 2010, 22:25

przecież ten element idzie do tyłu, a nie na przód... zobacz poniższy link.
w przypadku pełnej osłony ten element powinien nachodzić na osłonę środkową.
Obrazek
Marcadir
Stella +
Stella +

Postprzez eip » 28 grudnia 2010, 22:46

Marcadir napisał(a):przecież ten element idzie do tyłu, a nie na przód... zobacz poniższy link.
w przypadku pełnej osłony ten element powinien nachodzić na osłonę środkową.

Zgadza się... idzie do tyłu... są tam 2 otwory, jeden na osłonę środkową, a drugi... dzięki drugiemu otworowi możemy przytwierdzić osłonę do podwozia...
eip
Signo
Signo

Postprzez mayst » 17 stycznia 2011, 12:38

zmagam się z podobnym problem jak i inni. poszukuje dobrej osłony pod silnik do ASV. zaciekawiła mnie opcja metalowej osłony. cena na pewno zwyżkuje ale jeżeli ma być trwalsza i nie będę musiał się z tym zmagać co roku to warto zainwestować. znalazłem coś takiego http://allegro.pl/oslona-silnika-metalo ... 04780.html .w opisie podają że ma pasować pod mój rocznik ale zerknijcie na numery i podpowiedzcie czy będzie OK. do tego dochodzą jeszcze boczki jakieś 60 zł (chyba plastikowe?) wiec cena rośnie. muszę to jak najszybciej naprawić bo już z 3 razy podwieszałem osłonę na rożne sposoby a koleiny, dołki dały jej siwe znaki i wszystko na nic. jest już poszarpana. pora na nowa.
mayst
Stella
Stella

Auto: Seat LeOn
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Arkow » 17 stycznia 2011, 20:51

Witam, ja podobnie jak Marcadir zakładałem osłonę środkową + 2 boczne plastikowe. Za komplet w Inter carsie zapłaciłem ok.130 zł. Montaż ok.1 godzina. Musiałem dodatkowo dokupić śruby mocujące oraz blaszki (zakupione oryginalne solidne śruby za kilka złotych w serwisie Seata). Na pierwszy rzut oka wydawało się, że osłona nie pasuje. Poza drobnymi korektami (nożem ślusarskim) i odpowiednim nagięciem poszczególnych elementów przy skręcaniu reszta ok. Osłonka wytrzymała już największe śniegi. Jest solidniejsza od oryginału, ponieważ jest grubsza.
Arkow
Stella
Stella

Postprzez eip » 18 stycznia 2011, 08:19

Arkow napisał(a):(zakupione oryginalne solidne śruby za kilka złotych w serwisie Seata)

co się składa na ten zestaw , ile kosztuje iiiiii czy jest tam takie coś czym się mocuje środkową osłonę z tyłu do podwozia? nie chodzi mi o przód co się go mocuje do zderzaka, ani o boki co się przykręca do osłon bocznych tylko z tyłu co się przykręca bezpośrednio do podwozia, tam są chyba 3 dziury do których się wsadza spinki z gwintem... ehhh będę dzisiaj w ASO to zapytam :P
Salem alejkum!
eip
Signo
Signo

Postprzez the_rahzel » 18 stycznia 2011, 09:09

eip napisał(a):co się składa na ten zestaw , ile kosztuje

Obrazek

http://allegro.pl/spinki-oslona-silnika ... 99976.html
the_rahzel
TopSport
TopSport

Postprzez eip » 18 stycznia 2011, 10:19

the_rahzel napisał(a):
eip napisał(a):co się składa na ten zestaw , ile kosztuje

[url=http://img146.imageshack.us/img146/9913/71383527.th.jpg]Obrazek[/URL]

http://allegro.pl/spinki-oslona-silnika ... 99976.html

To i tak nie jest to czego trzeba... brakuje tutaj elementów którymi mocuje się środkową osłonę do podwozia. miejsce znajduje się mniej wiecej pod lewarkiem zmiany biegów. Są to wkręty i takie blaszki rozpychające się :P
Jak moja stara osłona się zerwała to musiała wyciągnąć całość i gdzieś się zgubić...

A po drugie to głupotą jest płacić 30zł za ww. zestaw. Idzie samemu dokupić takie rzeczy... 30zł te elementy a za cały zestaw osłon razem z tymi wkrętami i blaszkami można już mieć za lekko ponad 100zł...
Salem alejkum!
eip
Signo
Signo

Postprzez Marcadir » 18 stycznia 2011, 20:46

Ja osłony kupiłem razem z kompletem śrubek i podkładek, więc kosztów dodatkowych nie poniosłem. U mnie osłona póki co przetrwała śnieżne zaspy, zobaczymy co będzie dalej.
Marcadir
Stella +
Stella +

Postprzez skk123 » 23 lutego 2011, 16:01

witam czy ktoś orientuje się gdzie mogę dostać (nie ori) osłonę plastikową pod silnik 1.8T auq ??
skk123
Stella +
Stella +

Auto: 20vt

Postprzez ZetJot » 23 lutego 2011, 17:33

zapytaj tutaj może mają: http://www.rezaw-plast.pl/
ZetJot
Sport
Sport

Silnik: ARL 1.9

Postprzez Martini » 23 lutego 2011, 19:19

Firma do ktorej podał link Gregor ma oslone do leona kpl, plus boczki.Zamawiałem sam do 1M i pasuje wszystko z delikatnym dopasowaniem.Warto kupic wieksze i dluzsze wkrety niz te co sa w kpl. Pzdr.
Martini
Stella +
Stella +

Auto: Leo ASV

Postprzez skk123 » 24 lutego 2011, 01:02

okiej wielkie dzięki ;)) tylko ja doi 1.8t potrzebuje :) i kwestia tego wyprofilowania na środkowej osłonie bo są z lewej i prawej strony jeśli ktoś ma ori mógłby zrobić zdjęcie i wrzucić nna forum ? :) pozdrawiam
skk123
Stella +
Stella +

Auto: 20vt

[ALL] Osłony pod silnikiem

Postprzez Lechu1777 » 9 sierpnia 2011, 20:29

Witam,

musze kupić osłony spod silnika, ale bez tej głównej, wielkiej, same te po bokach.
Warto kupić polietylenowe, nieoryginalne? Jakieś właśnie bardziej elastyczne aniżeli te plastiki oryginalne? One są troche tandetne szczerze mówiąc i rozwaliły się zaczepy na amen od wjechania w kałużę na 2 biegu (...nc).

Pozdrawiam
Michał
Lechu1777
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1.9TDI

Postprzez the_rahzel » 9 sierpnia 2011, 20:45

Było już dużo razy,nic innego mocniejszego(plastikowego) niż ORI nie znajdziesz... Zamienniki na alledrogo są mega kiczowate i w ogóle nie wytrzymałe.Śmiem twierdzić że do tej pory właśnie takie miałeś skoro tak łatwo ci sie rozwaliły... Na spód polecam metalowa za 300zł z alledrogo...
the_rahzel
TopSport
TopSport

Postprzez Wyplosz » 9 sierpnia 2011, 20:55

the_rahzel, a nie wiesz przypadkiem czy można same boki kupić metalowe?? bo spodnią chce mieć raczej plastikową
Moc to uzależnienie czy choroba?
jak uzależnienie to jestem narkomanem, a jeśli choroba to niewyleczalna !!!
Wyplosz
Sport
Sport

Auto: Seat Toledo II

Postprzez the_rahzel » 9 sierpnia 2011, 21:03

Ja jeszcze nie widziałem nigdzie boczków metalowych. Do metalowej tak samo niema boczków w ogóle.Ja sam sobie przerabiałem plastikowe,po to żeby mieć osłonięty silnik(rozrząd) z każdej strony,szczególnie zimą.

Co do boczków metalowych,a spodu plastikowego to jest bez sensu,szczególnie że takowych niema.Jak będziesz miał spód metalowy to prędzej się zawiesisz na niej niż połamiesz boczki plastikowe,bo metalowa nie trzyma sie na boczkach,jak plastikowa tylko ma wsporniki mocowane do podłużnic...
the_rahzel
TopSport
TopSport

Postprzez Wyplosz » 9 sierpnia 2011, 23:13

dzięki za info więc będę musiał się rozglądnąć za całą metalową
Moc to uzależnienie czy choroba?
jak uzależnienie to jestem narkomanem, a jeśli choroba to niewyleczalna !!!
Wyplosz
Sport
Sport

Auto: Seat Toledo II

Postprzez Lechu1777 » 9 sierpnia 2011, 23:42

the_rahzel napisał(a):Było już dużo razy,nic innego mocniejszego(plastikowego) niż ORI nie znajdziesz... Zamienniki na alledrogo są mega kiczowate i w ogóle nie wytrzymałe.Śmiem twierdzić że do tej pory właśnie takie miałeś skoro tak łatwo ci sie rozwaliły... Na spód polecam metalowa za 300zł z alledrogo...

Do tej pory było wszystko oryginalne, jechałem była wielka kałuża na drodze wręcz potok, jechałem wolniutko, a nawet się wróciłem z drogi, ale jak się potem okazało było za późno i spód jest okej, ale boczki totalnie do wymiany.

Tylko na szrocie to dostane albo przypadkiem na allegro? Bo widzę raczje same zestawy ze spodem, a spód mi niepotrzebny :( Metalowa też mi niepotrzebna właściwie. Autem w zimę nie jeżdżę, tak dbam :D Nie no żarty, po prostu mieszkam gdzie indziej w różnych porach roku.

pzdr
Leszek
Lechu1777
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1.9TDI

Osłona silnika - problem z montażem

Postprzez Barton » 19 października 2011, 18:00

Witam,
Dzisiaj wziąłem się za montowanie dolnej osłony silnika wraz z dwoma bocznymi osłonami. Z montażem bocznych nie było większych problemów, musiałem je tylko odrobinę podocinać, problem wyniknął natomiast przy montowaniu głównej :zniesmaczony: Polega on na tym że w wahaczach w miejscu gdzie prawdopodobnie powinna być śruba umożliwiająca montaż osłony jest dziura. Wygląda to mniej więcej tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakość nie najlepsza gdyż zdjęcie robione komórka ;) Otwór w osłonie zaznaczony na zdjęciu znajduje się po dopasowaniu osłony idealnie w miejscu tych dziur także nawet gdybym chciał przykręcić osłonę do wahacza bezpośrednio blachowkrętem nie będe w stanie tego zrobić.

Domyślam się że niejeden posiadacz Leona miał podobny problem przy montażu, także liczę na waszą pomoc :whoeva:
Barton
Sport
Sport

Postprzez LoozaQ » 19 października 2011, 18:18

Jeśli się nie mylę to potrzebne Ci są nakrętki z zaczepem sprężystym N 10327101
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
LoozaQ
Sport
Sport

Auto: Leon 1M ASV
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Barton » 19 października 2011, 22:17

Dzięki za rade, jutro postaram się takie kupić mając nadzieje że będą pasowały.
A przy okazji, z jednej strony osłona nie ma otworów montażowych, konkretnie tej która po montażu znajdzie się pod zderzakiem, tej krawędzi się nie przykręca? :whoeva:
Barton
Sport
Sport

Postprzez _carlos- » 20 października 2011, 00:49

Barton napisał(a):Polega on na tym że w wahaczach w miejscu gdzie prawdopodobnie powinna być śruba umożliwiająca montaż osłony jest dziura.

mi sie ta nakretka zlamala i zastapilem ja plastikowym kolkiem uzywanym do mocowania zderzakow.

Barton napisał(a):A przy okazji, z jednej strony osłona nie ma otworów montażowych, konkretnie tej która po montażu znajdzie się pod zderzakiem, tej krawędzi się nie przykręca? :whoeva:

z tego co pamietam przekreca sie na 3 sruby.
_carlos-
TopSport
TopSport

Region: śląskie
Auto: LEON 2 FR + ALTEA XL
Silnik: BMN 2.0

Postprzez Barton » 20 października 2011, 08:47

_carlos- napisał(a):z tego co pamietam przekreca sie na 3 sruby.

Masz na myśli przykręcenie jej 3 blachowkrętami do belki wzmocnienia zderzaka? w osłonie nie ma otworów montażowych, w belce również, rozumiem że mam je wykonać samodzielnie? :))
Barton
Sport
Sport

Postprzez Visterio » 20 listopada 2011, 10:16

Witam, szukam osłony pod silnik, po przestudiowaniu tematu zdecydowałem się na REZAW-PLAST proszę o opinie - czy do ASV 1,9 TDI 110KM będzie pasował zestawik który widać jako 5 od góry na stronie http://www.rezaw-plast.pl/produkt.2.8.136.0.html czy stoś z Was montował to u siebie i czy pasuje...
Visterio
Signo
Signo

Auto: Leon 1.9 TDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat