Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Listek napisał(a):Pompa wody - pytałem o sugerowany tu metalowy wirnik, to osoba z którą o częściach rozmawiałem sugerowała, że metalowe są gorsze bo w reakcji z cieczą wchodzą w proces korozji, że tworzywo sztuczne jest bardziej wytrzymałe - jak to w końcu jest ? Przy częściach ze zniżkami za pompę Rouville - 105 zł a za SKF - 150, ale według zdjęcia niby w obu tych pompach nie było wirnika metalowego tylko z tworzywa.
misiek2 napisał(a):Poleci ktoś jakiś zestaw do Cupry ? pasek, napinacz, pompa, tłumik drgań itp.
K121 napisał(a):misiek2 napisał(a):Poleci ktoś jakiś zestaw do Cupry ? pasek, napinacz, pompa, tłumik drgań itp.
Podbije, poleci ktoś?
d2d napisał(a): zestaw Contitecha CT1028K3 z pompą wody SKF VKPC81626. Koszt całości 622zł + 320zł montaż
elemenateur napisał(a):Ceny mega wysokie chłopaki. W arl są wersje z i bez napinacza hydraulicznego. TRzeba sprawdzić po vinie.
d2d napisał(a):Jestem po wymianie rozrządu w moim 1.9 ASZ (130KM). Zdecydowałem się na zestaw Contitecha CT1028K3 z pompą wody SKF VKPC81626.
d2d napisał(a):Bardzo się cieszę z powyższej sytuacji tym bardziej, że auto nie straciło mocy. Dlaczego i w jaki sposób jest to możliwe?
kurex napisał(a):d2d napisał(a):Bardzo się cieszę z powyższej sytuacji tym bardziej, że auto nie straciło mocy. Dlaczego i w jaki sposób jest to możliwe?
Przestawiony rozrząd. ? ^^
elemenateur napisał(a):TRzeba sprawdzić po vinie.
d2d napisał(a):Przyglądając się wymontowanemu napinaczowi zauważyłem, że wskaźnik naciągu przesunął się o jakieś 10mm, jak rozumiem naciągając pasek. Czy wydłużenie paska o wspomnianą wartość mogło tak wpłynąć na spalanie?
marcsl napisał(a):elemenateur napisał(a):Ceny mega wysokie chłopaki. W arl są wersje z i bez napinacza hydraulicznego. TRzeba sprawdzić po vinie.Witaj,mam Leona 1,9 AGR,jaki zestaw byś mi polecił?
mlynek napisał(a):VSSZZZ1MZ3R024085
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość