A jak by trzeba było cos jednak zmieniac to boje sie ze poprzestawiają tak ze bedzie gorzej jak było
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marian + napisał(a):witam.podepnę się.posiadam Leona z silnikiem asz który jest po programie robionym gdzieś w świecie.i chciałbym założyc fmic centralnie.czy trzeba robic jakąś korekcje softu.pytam bo teraz jest wszystko ok silnik nie puczcza dymu nic nawet przy pełnym bucie ,spalanie nie wiecej jak 6.5l.choc temperatura dolotu przy 5st/c na zewnątrz wynosi 65st/c.a
A jak by trzeba było cos jednak zmieniac to boje sie ze poprzestawiają tak ze bedzie gorzej jak było
Kotii napisał(a):http://www.kreatormocy.pl/
marian + napisał(a):przyjdzie wiosna to się wezmę za fmic.a wie może ktoś gdzie w okolicach Piotrkowa tryb. Bełchatowa nawet w całym woj łódzkim jest ktoś kto by mi to dobrze zrobił.bardziej chodzi o korektę softu po montażu fimc
-- 28 grudnia 2014, 09:48 --
a to na czym polega ta korekta softu.tak mniej więcej jak ktoś wie
transit_master napisał(a):Rozumiem że korzystałeś z ich usług że polecasz?
w 100% racja. Zanim posłuchałem Marasa, kupiłem wczesniej przejściówkę ASV-> ASZ i lipa. Oryginalny wąż od turbo, trzeba odwrócić żeby pasował, ale to i tak jest nie do końca tak jak być powinno. Wąż jest za krótki i opiera się o rurkę wspomagania. Trzeba albo doginać rurkę, albo sztukować wąż, albo jeździć z takim obcierającym, co grozi uszkodzeniem i rurki wspomagania i rury z turbo do IC'ka. Wtryski to drogi interes, w odniesieniu do uzyskanych mocy. 600-700PLN a koników kilkanaście. Turbo ASZ 1000 PLN a kucyków kilkanaście. Wydasz 2000-3000 PLN, a uzyskasz może 150-160 KM, gdzie przy zdrowej turbinie ASV/AHF, dobrym programie i wydanym 1000PLN w firmie tuningowej, osiągniesz ok. 140 KM. Ja niestety turbo miałem do regeneracji, wiec zakupiłem ASZ. Skoro powiedziało się A, trzeba powiedzieć B...i 0.216 też zakupiłemMaras2003 napisał(a):najlepiej ASZ + rura czerwona
Maras2003 napisał(a):Dolot ARL też jest spoko
Maras2003 napisał(a):i bez przesady z FMIC
chlorek napisał(a):Nie opłaca się. Cięzko trafić komplet w dobrym stanie poniżej 1000zł.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=61 ... ule_id=201 -> od naszego forumowiczaMaras2003 napisał(a):Wtryski WZM 216 - może za 700 ktoś ogarnie
Jeśli samemu coś się ogarnia, to przecież nie trzeba FMIC.pl, można ładnie spasować IC od np. IVECO Daily, Scenic'a...itp.Maras2003 napisał(a):FMIC, daje na pewno, ale wyjdzie droga impreza z nim
Racja, są nawet tacy u nas na forum i robi dla mnie jeden kolega taki softMaras2003 napisał(a):Soft u ogarniętego samouka 200-400zł.
A to się zobaczy, ale już po samej zmianie na ASZ, bez zmiany parametrów w sofcie, jest niebo a ziemia. Mam nadzieję, że po założeniu wtrysków oraz sofcie, autko zrobiMaras2003 napisał(a):Auto nie do poznania
Maras2003 napisał(a):Mówiłem o samych rurkach, a nie turbo
Maras2003 napisał(a):nigdy nie skończyłbym modzić
Maras2003 napisał(a):to co jeszcze mi blokuje moc
chlorek napisał(a):Dolot ARL - 200zł.
całej pompy? Bo można też same tłokorozdzielacze tak? Od jakiejś renówki pasują? Jak to wygląda w praktyce? Przeróbka może dać to samo co pompa? Ile teraz masz KM Maras2003?Maras2003 napisał(a):szukam pompy 11mm
W tym linku powyżej który zapodałem, kolega forumowy sprzedajeMaras2003 napisał(a):lub wtrysków .0230
Maras2003 napisał(a):Góra w VP niby się nie męczy, mam 190 przebiegu
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości