pzdr.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Arek_ napisał(a):dobrze robię czy jednak lepiej wstawić tą strumienice?
Arek_ napisał(a):Wyciąłem kata i jestem zadowolonyauto chodzi tak jakby lżej, lepiej się wkręca, nic nie śmierdzi, przynajmniej nie czuje
tylko dziwnie świszczy, tak jakby turbo od razu się załączało
sławek napisał(a):słabiej się zbiera z niskich obrotów?
sławek napisał(a):A czy po wycięciu kata (chodzi mi o chipowane ARL'e) odczuliście to, ze auto słabiej się zbiera z niskich obrotów?
Mirczas napisał(a):chyba szybciej. Turbo się szybciej wkręca.
wgi napisał(a):voyager2550, te drugie lepsze bo wyglądają jak katalizator.
za kata z ASV można max dostać z 600zł.
voyager2550 napisał(a):Byłem dzisiaj u tłumikarza. Na dzień dobry powiedział mi że jeśli wytnę kata to nigdzie nie przejdę przeglądu. Mówiłem że z dieslem to inna sprawa, ale ciągle mówił to samo. Odjechałem z niczym, tzn z katem w wydechu gdyż nie wiem co robić. Jakie jest wasze zdanie? Z przeglądami nie macie problemów?
voyager2550 napisał(a):PS. Jeśli już to chyba wspawię zwykłą rurkę, bo gość mówił ze na przeglądzie potrafią rozróżnić te tłumiki przelotowe i strumienice od katalizatora i takie działanie nie ma sensu. Wydaje mi się że przy przeglądzie ciul ich to obchodzi czy mam kata czy nie ... Kat nie zmniejsza zadymienia, a w dieslach sprawdza się właśnie zadymienie. Dobrze mówię? Proszę o pomoc
bono napisał(a):Ja u mnie rozciąłem katalizator, wyciąłem wsad, wspwałem rurkę, obłożyłem to specjalym materiałem wygłuszającym i obspawałem blachą. Praktycznie nie do rozpoznania z zewnątrz. Wygląda jak ori katalizator.
voyager2550 napisał(a):Zapytam tylko, po co tak się bawić skoro nie ma znaczenia czy ten katalizator jest czy nie
voyager2550 napisał(a):Wybiorę chyba tą pierwszą z atrap. Tylko martwi mnie to zdjęcie wnętrza tłumika. Może kupić ten tańszy o zwykłym przekroju ? Pojawia się pytanie, jaką średnicę wybrać. 50 czy 55 mm ?Nie mam suwmiarki więc nie mam jak sprawdzić.
Szkoda mi mojego rozcinać, skoro można za niego trochę grosza dostać.
erol napisał(a): bo ty pewnie myślisz, że oni skupują tylko te katalizatory, które zajebiście wyglądają na zewnątrz i im się bardziej świeci tym więcej $$
kornat napisał(a):A skupują same wnętrzności bez obudowy ?
erol napisał(a):Szkoda mi mojego rozcinać, skoro można za niego trochę grosza dostać.
... bo ty pewnie myślisz, że oni skupują tylko te katalizatory, które zajebiście wyglądają na zewnątrz i im się bardziej świeci tym więcej $$
voyager2550 napisał(a):Autko pięknie ciągnie od niskich obrotów. Nie mówię tego dlatego, że wszyscy tak piszą. Po prostu to fakt zauważalny od razu
voyager2550 napisał(a):był strasznie zapchany
Carlos napisał(a):Na przeglądzie nie robili problemów?
voyager2550 napisał(a):Kat z ASV sprzedany za 600 zł.
orlen napisał(a):voyager2550 napisał(a):Kat z ASV sprzedany za 600 zł.
szczerze mowiac myslalem ze wiecej dostaniesz, ale na paliwko tez sie przyda
jędrek napisał(a):W końcu wyciąłem kata i o zaskoczenie myślałem że będzie głośniej a tu jest ciszej niż jak był katalizator.Nie kopci he he.No i lepiej się zbiera i to nawet bym stwierdził że o wiele lepiej.No teraz wiruska wrzucić tylko i będzie ok.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość