Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Czy ktoś praktykował wymianę osłon bez uszkadzania łożyska ?
Maras2003 napisał(a):Nie mogę się doszukać odpowiedzi odnośnie osłon.
Mam prawidłowo pracujące łożyska, a wydaje mi się, że żeby wymienić osłony z 232 na 256mm to trzeba by te łożyska ściągać/rozwalać.
Wiem że można uciąć górę osłon od 232, ale skoro mam już te 256mm osłony to chciałbym je wykorzystać - tylko po co robić koszty z łożyskami.
Czy ktoś praktykował wymianę osłon bez uszkadzania łożyska ?
krysbi90 napisał(a):Panowie czy dojazdowka 16'' podejdzie na 256 na tyle??? Bo moja obecna 15stka idzie do wymiany i z racji gabarytów 16' chciałbym wrzucić dojazd.
Wysłane z mojego GT-S7580L przy użyciu Tapatalka
Tominator napisał(a):288 na tyl jest idealne pod przod 312, a 312 na tyl to heble pod przod 323mm lub wieksze np 325mm na 4 tloczku brembo, 312mm przod i 256mm tyl to jest slaby hebel, moze po przesiadce z 288 i 230 mozna robic ohy ahy ale jak ktosjuz troche lata to wie ze hamulce dobre to podstawa. Nie wspomne o wizualnym aspekcie, widac na mojej fotce ze orzy 18stakaxh te 256mm z tylu wyglada jakby sama piasta byla. To tak jakby porownac ARL do ASV, po prostu przepasc. Duzych hebli nie montuja bo male sa fajne tylko ksiegowi licza i decyduja ze male sa fajne bo sa tanie, a przeciez nie kazdy musi szybko jezdzic i miec zapas bezpieczenstwa pod nogami.
karolsiny napisał(a):Tominator napisał(a):288 na tyl jest idealne pod przod 312, a 312 na tyl to heble pod przod 323mm lub wieksze np 325mm na 4 tloczku brembo, 312mm przod i 256mm tyl to jest slaby hebel, moze po przesiadce z 288 i 230 mozna robic ohy ahy ale jak ktosjuz troche lata to wie ze hamulce dobre to podstawa. Nie wspomne o wizualnym aspekcie, widac na mojej fotce ze orzy 18stakaxh te 256mm z tylu wyglada jakby sama piasta byla. To tak jakby porownac ARL do ASV, po prostu przepasc. Duzych hebli nie montuja bo male sa fajne tylko ksiegowi licza i decyduja ze male sa fajne bo sa tanie, a przeciez nie kazdy musi szybko jezdzic i miec zapas bezpieczenstwa pod nogami.
Od czego podejda do Golfa IV (naped na przod) heble tył z 232mm na 288mm bez przerobek?? Wystarczy skolowac caly komplet przedni 288mm? od Golfa IV?
4szt.
grubość 6mm
srednica 23/24mm
otwór na samym środku dystansika to 10mm
+ 4 szt. śrub m10, gwint chyba był 1,25, no i dłuższe o ok. 0,5cm/1cm, czyli chyba 40mm / 45mm o twardości conajmniej 10.8
Tominator napisał(a):A nie lepiej jak czlowiek zalatwic jarzma takie jak pasuja i nie kombinowac z podkladkami?
Tominator napisał(a):dawno temu po 75zl sztuka
SZYMONcn napisał(a):Swap 280 mm na tył, zaciski a8, tarcza 280 mm wentylowana, klocki audi b6 tył.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości