Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
lysaglaca napisał(a):Z tylu zamek jest nitowany?
Wysłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 4
seb_jag ARL napisał(a):zamek nie jest nitowany, ale jest przynitowany do blachy, którą odkręciłem z drzwi
przynajmniej tak miałem w moich przednich drzwiach, na szczęście udało nam się nie rozwalać nitów i tak wymienić mikrostyk, ale jeśli chciałbym rozkręcić zamek i dostać się do płytki, nity w tym przeszkadzają
untaztood napisał(a):seb_jag ARL napisał(a):zamek nie jest nitowany, ale jest przynitowany do blachy, którą odkręciłem z drzwi
przynajmniej tak miałem w moich przednich drzwiach, na szczęście udało nam się nie rozwalać nitów i tak wymienić mikrostyk, ale jeśli chciałbym rozkręcić zamek i dostać się do płytki, nity w tym przeszkadzają
Ten plastik, o którym piszesz do niczego nie jest potrzebny przy użytkowaniu. Pomaga jedynie zamontować zamek z blachą - ale i bez niego jest równie "łatwo".
lysaglaca napisał(a):Nie wiem gdzie ty masz te blachę przynitowana ale rozbieralem drzwi przednie już chyba ze sto razy i ani razu żadnej blachy tam nie widziałem a tym bardziej rozebranie zamka na części to kwestia kilku ruchów i paru srubek. Zapodaj jakieś zdjęcie poglądowe bo nie bardzo wiem o ci ci chodzi jaka blacha i gdzie te nity
_carlos- napisał(a):Podmień moduł komfortu.
lysaglaca napisał(a):Jesteś pewny ze jest to oryginalny zamek? Bo nie spotkałem się jeszcze z zamkiem zamontowanym na stale do blachy .
untaztood napisał(a):lysaglaca napisał(a):Jesteś pewny ze jest to oryginalny zamek? Bo nie spotkałem się jeszcze z zamkiem zamontowanym na stale do blachy .
Nie spotkałeś się, bo pewne zawsze już coś było modzone, przed tym, jak Ty się za to zabierałeś
Oryginalnie jest jak na foto.
lysaglaca napisał(a):untaztood napisał(a):lysaglaca napisał(a):Jesteś pewny ze jest to oryginalny zamek? Bo nie spotkałem się jeszcze z zamkiem zamontowanym na stale do blachy .
Nie spotkałeś się, bo pewne zawsze już coś było modzone, przed tym, jak Ty się za to zabierałeś
Oryginalnie jest jak na foto.
No to musiało być modzone we wszystkich chyba juz 10 leonach bo chyba juz w tylu przerabialem te wlaczniki włącznie w passatami i golfami i każdy jeden miał juz "modzony" zamek :>
adii100 napisał(a):Odnosnie zamykania to jest tak zamkne slychac centralny z przodu drzwi (zatrzask) caly samochod zamkniety brak migniecia kierunkow drugie wcisniecie zamykania slychac jakby centralny zatrzasna tylko drzwi tylne od strony pasazera, nastepnie trzeci raz przyciskam male pukniecie centralki kierunki migly
mati12 napisał(a):...nie stwierdziłem co dokładnie dolega w moim aucie i w czym doszukiwać się problemu...
Do tego jak jest zimno podświetlenie panela z przyciskami do uchylania szyb albo nie świeci wcale albo mruga. Problem ustępuje jak autko się nagrzeje.
seboxp napisał(a):I teraz mam pytania, czy zamek musi być przykręcony do karoserii żeby była masa?
seboxp napisał(a):reszta drzwi działa więc chyba nie jest dla każdych drzwi osobny...
seboxp napisał(a):śrubki sąmam pytanie jeszcze o tą "blaszkę" co pod nią wchodzi biały plastik i dwie małe sprężynki, ta blaszka wchodzi tam pomiędzy część elektryczną a mechaniczną i rozumiem że ma coś tam chwycić...
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość