Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
abba napisał(a):powiem szczerze że różnicy po zmianie na 256 jakoś nie jestem w stanie dostrzec
piotrassenior napisał(a):Nic się nie zmienia. Zmiana dopiero jest o ile się nie mylę na przedni hebel Brembo od Cupry R.abba napisał(a):powiem szczerze że różnicy po zmianie na 256 jakoś nie jestem w stanie dostrzec
![]()
Ja od razu czułem. Auto przestało nurkować przy mocnym hamowaniu. Tył łapał genialnie. Jeden z najlepszych modów w 1M.
krytdi napisał(a):Jeżeli z przodu mam 280mm na tył chciałbym 256mm będzie to jakoś hamowało?
CB_Aras napisał(a):Dobra panowie, żeby nie zakładać nowego tematu..
Chciałbym na tył założyć 280mm, rozumiem, że zacisk od 256 ogarnie tę tarcze? Tarcza 280mm bedzie pasowała z zestawu na przód? No i adapter a co z osłoną na 280mm 5x100 dostane taką?
bb nie ma nic do tego poprostu trzeba lepiej dobrac zacisk i tarczekens napisał(a):Ale zacisk przód tyl to znaczna roznica....pamietja o recznym... zacisk tyl 256 obsluzy 280 ale nie na calej plaszczyznie tarcze zostane 5mm nie zjedzonego ale w BB to norma
piotrassenior napisał(a):Klocki do tyłu 256 są takie same jak od tyłu 232.
Dla potomnych napisze jak by ktoś miał kiedyś podobny problem.
Chodziło o "trzpienie/prowadnice" które wchodzą w jarzma:
Jedno z nich nie jest gładkie(to po prawej), montowane jest od strony gdzie jest przykręcany przewód hamulcowy do zacisku.
patrząc na zamontowany zacisk na samochodzie to dajemy od góry
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość