Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
hugo00 napisał(a):Noo wyglada ciekawie. Jesli to jest faktycznie ta folia to brac![]()
Iron masz sreberko wiec czarny carbon bedzie ladnie wygladal - lusterka, lotka, cos w srodku. mnie korci dokladka od cupry w carbonie.
przemest napisał(a):Koledzy szybkie pytanie- jaki mniej więcej wymiar folii potrzeba na oklejenie lotki, oraz jaki na każde lusterko ? (nie łezki)
IroN_87 napisał(a):Myślę o dachu lotce i lusterkach
the_rahzel, dach i lotka czyli 120cmx200 = 240zł
3M 122x200 = 400zł czyli oszczędność 160zł
Nie wiem czy robić samą lotkę czy dach też...
Marcadir napisał(a):Jako że pracuję w pracuję w branży reklamowej to coś na temat folii wiem... Różnica pomiędzy Oracal'em a 3M jest znaczna... o ile na początku nie ma to większego znaczenia to po rocznej eksploatacji zauważysz różnicę... 3M dalej będzie trzymała się dobrze, a Oracal na krawędziach potrafi odchodzić od powierzchni.
Marcin_TDI napisał(a):czy jest ktoś z Warszawy kto okleił by dach na czarny mat ?
Mistic napisał(a):ZbigNieff, kolega z Wro ma czarnego i się przymierza do dachu w graficie.. coś tam już u siebie namodził ale jeszcze nie miałem okazji zobaczyć! jak zrobi to poproszę żeby zdjęcia wkleił![]()
ale mnie osobiście sam pomysł się średnio podoba :/ nie odważył bym się ;P
Marcin_TDI napisał(a):czy jest ktoś z Warszawy kto okleił by dach na czarny mat ?
Bart111 napisał(a):Marcin_TDI napisał(a):czy jest ktoś z Warszawy kto okleił by dach na czarny mat ?
U nas koło Mińska jest koleś który b. dobrze okleja elementy folią. U siebie zrobił maskę, dach i lotkę i wyszło mu to bardzo profi. Nie ma się do czego przyczepić. Do tego nie liczy sobie za to worka pieniędzy. Jak coś to daj znać to załatwię Ci numer telefonu do niego.
Adi napisał(a):Bart111 napisał(a):Marcin_TDI napisał(a):czy jest ktoś z Warszawy kto okleił by dach na czarny mat ?
U nas koło Mińska jest koleś który b. dobrze okleja elementy folią. U siebie zrobił maskę, dach i lotkę i wyszło mu to bardzo profi. Nie ma się do czego przyczepić. Do tego nie liczy sobie za to worka pieniędzy. Jak coś to daj znać to załatwię Ci numer telefonu do niego.
To jak możesz to załatw ten numer
Bart111 napisał(a):Adi napisał(a):Bart111 napisał(a):Marcin_TDI napisał(a):czy jest ktoś z Warszawy kto okleił by dach na czarny mat ?
To jak możesz to załatw ten numer
Zaraz Ci wrzucę na PW. Z resztą jakbyś był u nas na spocie któregoś piątku to obejrzałbyś jego robotę bo on u siebie w Leonie ma to zrobione. Teraz myśli nad oklejeniem reszty w biały carbon albo biały mat - chce sobie zrobić reklamę jego firmy
Bart111 napisał(a):Adi, Marcin_TDI już wam ścieżkę u Daniela przetarłem - możecie dzwonić. Cena dla was też będzie specjalna![]()
Pzdr
toka napisał(a):Czy jest sens oklejać folią te listwy ala chrom co biegną wokół okien?
Staszek20VT napisał(a):toka napisał(a):Czy jest sens oklejać folią te listwy ala chrom co biegną wokół okien?
Widziałem podobny zabieg na A4 Klub i wyszło całkiem, całkiem. Chłopak dał do oklejenia właśnie te chromy wkoło okien.
toka napisał(a):Zapodasz linka? Bo nie mogę tego znaleźć
Cinek napisał(a):Ok dzięki za info.
Tzn. folie trzeba dobrze nagrzać żeby przy klejeniu była dość luźna czy jak to powiedzieć ?
Cinek napisał(a):Ok dzięki za info.
Ale jeszcze kwestia czy można czymś posmarować, popsikać oklejane elementy żeby folia lepiej się trzymała i nie odeszła po krótkim czasie ?
Aha i czym odtłuszczać benzyna ekstrakcyjna czy lepiej spiryt ?
Czy lepiej takiego zabiegu nie stosować ?
Kolega mówił że w firmie która okleja folią stosują jakiś taki specyfik aby folia lepiej się trzymała. Ma tam jakiegoś znajomego.
PiterEL napisał(a):Chyba jak sie wkurzę to zerwę i oddam rączki do lakiernika do pomalowania na jakaś nie wiem farbe strukturalna bądż w kolor nadwozia... Moze ktoś juz tak malował ?
Kedar napisał(a):Ma ktos namiar gdzie oklejaja auta folia w okolicy wawy za nie warszawskie ceny i dobrze:)?
jaki to jest koszt, kolor czarny mat
Bart111 napisał(a):Kedar napisał(a):Ma ktos namiar gdzie oklejaja auta folia w okolicy wawy za nie warszawskie ceny i dobrze:)?
Jeżeli interesują Cię okolice Mińska Mazowieckiego to odezwij się do mnie na PW i dam Ci namiary na kolesia który zrobi dobrze, filią 3M i za rozsądną kasę.
Adi napisał(a):Bart111 napisał(a):Kedar napisał(a):Ma ktos namiar gdzie oklejaja auta folia w okolicy wawy za nie warszawskie ceny i dobrze:)?
Jeżeli interesują Cię okolice Mińska Mazowieckiego to odezwij się do mnie na PW i dam Ci namiary na kolesia który zrobi dobrze, filią 3M i za rozsądną kasę.
Bart jak możesz to przekaż Danielowi żeby był za tydzień na spocie to przywiozę mu obudowy lusterek do obklejenia
Bart111 napisał(a):Adi napisał(a):Bart111 napisał(a):Kedar napisał(a):Ma ktos namiar gdzie oklejaja auta folia w okolicy wawy za nie warszawskie ceny i dobrze:)?
Bart jak możesz to przekaż Danielowi żeby był za tydzień na spocie to przywiozę mu obudowy lusterek do obklejenia
OK. Powiem mu. Jak coś to przypomnij mi jeszcze sms'em w przyszłym tygodniu
konstant napisał(a):Nie polecam obklejania lusterek (paletek).
Z daleka jeszcze jako-tako to wyglada ale z bliska czy z wewnatrz auta jest slabo, widac pomarszona folie od srodka itd.
Obklejenie raczek czy lotki przy paletkach to pikus.
Zdecydowanie lepiej polakierowac.
SEBOOL2006 napisał(a):Sławek to z twojego postu dałem
Maska tak wygląda http://img146.imageshack.us/i/dean11gj7.jpg/
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość