tylko znajdź mi takiego pilota . . ."uzywany" za 100pln
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tylko znajdź mi takiego pilota . . ."uzywany" za 100pln
nixu napisał(a):tatian, można dostać w takiej cenie.
mario1987ck napisał(a):nixu napisał(a):tatian, można dostać w takiej cenie.
moze i mozna dostac w takiej cenie, ale nowy to nowy, tak szybko ci sie nie zepsuje (zuzyje) i w ASO masz 2 lata na to gwarancji. Nie zebym byl zwolennikiem ASO tylko to jest moje wlasne zdanie. Kazdy zrobi jak zechce...
DOLEK napisał(a):Witam Panowie może mi ktoś powiedzieć który kluczyk (scyzoryk) będzie pasował do mojego Seata LEON I rok. prod. 2005. Był by wdzięczny. Do tej pory miałem pilota z 2 przyciskami. Pozdrawiam.
Kozak napisał(a):jeżeli masz leona z 2004 roku , to będzie do Twojego samochodu pasował kluczyk scyzoryk o częstotliwości 434 MHZ , zapytaj sprzedającego czy ten kluczyk ma taką częstotliwość , jeżeli tak to na 99 % będzie do Ciebie pasował . na 100 % będzie pasował taki kluczyk lecz z dwoma przyciskami . co do zaprogramowania to ja już Ci nie pomoge ale napewno ktoś napisze i otym . ja u siebie po prostu przełożyłem "pestke" immo z drugiego kluczyka , o dorobieniu grotu było trochę wyżej
nixu napisał(a):LEONY i Toledo po 2002 musza miec kodowane 434 MHZ !
Staszek20VT napisał(a):Więc jeszcze raz potwierdzam w Top Sporcie 10.2003 r. - moduł 1C0 959 799 F, najpierw odblokowałem domykanie i otwieranie szyb, za pomocą tego czeskiego programiku, a parę dni później (dzisiaj) zaprogramowałem 3-przyciskowy kluczyk o numerze 1J0 959 753 DA (Hella 434MHz) do tego.
rutek-wat napisał(a):Szukaj na allegro - użytkownik klucz-serwis czy jakoś tak.
tak o to chodzi.Hmm masz na myśli VAGiem ten opis coś tam było kanał 00 i 01 adaptacja? O to chodzi?
no to nie wiem dlaczego Ci pilot nie chodzi. Chociaż moja była przelutowana i też nie chciała chodzić.Lechu1777 napisał(a):PRzelutuje płytkę masz na myśli sprawdzić luty itd.? Ojciec rozkręcał mówi, że wszystko wygląda dobrze.
tatian napisał(a):Jeżeli pilot Ci raz działa raz nie to VAG tutaj nic nie pomoże. Nie trzeba robić adaptacji skoro pilot działa. Masz to co ja. Pada Ci po prostu pilot i musisz poszukać innego
Pilota można wyrwać do 100 zł. Zaprogramujesz to VAGiem po przeczytaniu tego wątku, albo podjedź na spota do chłopaków z Łodzi na pewno Ci pomogą. Podstawa to znaleźć pilota pod 433 MHZ. Jak to zrobić już Ci napisałem.marcinenergy napisał(a):A jak to wygląda od strony technicznej? Bo ja raczej sam nic nie zdziałam z tym kluczykiem, VAG pare razy używałem tylko.
Trzeba coś kodować pewnie VAG'iem?
A co do ceny to jakoś znośnie?
Marcin_TDI napisał(a):crypto 48 - potrzebny Ci czysty transponder crypto 48 i docięty kluczyk - bez problemu PIN wyciągniemy i dokodujemy
Mortie napisał(a): czy czysty transponder bedzie w kluczyku z allegro od klucz-serwis
Mortie napisał(a):no i jaki jest koszt takiej uslugi u Ciebie:)
Mortie napisał(a):no bo dociecie grotu za 50 zl jeszcze powiedzmy jest do przelkniecia choc myslalem ze powie mniej.
Mortie napisał(a):P.S. 433 czy 434MHz???
niedzwiedz11 napisał(a):nie wiem jaki numer modułu...gdzie to sprawdzić?
konstant napisał(a):@marcinenergy
Ten tutorial ktory podales to jest od zakodowania zamkow z pilotem czy od zakodowania klucza do zegarow?
Bo juz sam sie gubie.
Kupuje wlasciwy kluczyk (z nowym transponderem), docinam grot, robie VAG'iem to co napisales i wszystko gotowe ?
ps. kod od licznika jest przyczepiony do zapasowego kluczyka right ?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość