Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Axee napisał(a):Albus, przed kodowaniem warto skasowac klucze, 46, adaptacja, 00, odczyt, zapis.
Jak sam blad wskazuje kodujesz nieprawidlowy klucz ...
2000 rok to immo2 -> klucz z dwoma bateriami, duzy scalak
2002 rok to immo3 -> klucz z jedna bateria, maly scalak(i)
Zatem Twoje krzyzowe proby sa prawidlowe, w obydwoch przypadkach niepowodzenie.
Nic dziwnego w extra nie ma, to dane 4 silnikow okien, a dokladnie ich elektroniki.
Axee napisał(a):Albus, chodzilo mi o prawidlowy efekt Twoich prob, czyli w obydwoch przypadkach porazka. Pilot pod immo2 nie dziala z immo3, i odwrotnie pilot pod immo3 nie dziala z immo2.
Axee napisał(a):Do VSSZZZ1MZ2R015265 pilot ma nr 1M0959753C, od VSSZZZ1MZ2R015266 pilot ma nr 1M0959753E, czyli zmiana jest na poczatku produkcji modelu 2002, fizycznie gdzies w maju 2001 roku.
Z bateryjkami w pilotach jest nieco inaczej do VSSZZZ1MZR037950 (lub ...1MZB030000) wystepuja 2 baterie CR2016, od VSSZZZ1MZR037951 (lub ...1MZB030001) wystepuje 1 bateria CR2032. Wiekszosc pilotow pod immo2 ma zasilanie 6v (2 baterie), niemniej jednak pod koniec produkcji kluczy pod immo2 wystepowaly juz piloty zasilane 3V (1 bateria), ale jednak byl to rowniez pilot ...753C. Piloty pod immo3 ...753E zawsze zasilane sa 3V, czyli 1 bateria.
Fizycznie produkowane auta do kwietnia 2001 posiadaly moduly komfortu pod immo2 czyli 1J0959799AH ...799AJ ...799S, od maja 2001 wprowadzono moduly komfortu pod immo3 czyli 1C0959799E ...799F
berthold_ns napisał(a):Zakupiłem na allegro kluczyk oczywiscie scyzoryk tylko o częstotliwości 433,92 i pomimo zapewnień sprzedającego kluczyk nie zadziałał
berthold_ns napisał(a):Nowy, uzywany? Jaki dokladnie?
Axee napisał(a):kluczyk scyzoryk z prostakatnymi klawiszami, oryginal, nowy
Axee napisał(a):wazne zeby mial nowy niekodowany transponder crypto48 i trzyprzyciskowy pilot 1J0959753DA
kozik napisał(a):pytanie - zapewne przez sporą część zostanie uznane za śmieszne
czy każdy kluczyk posiada wbudowany immboilizer?
albo inaczej - czy to cudo na zdjęciu na górze kluczyka to właśnie immo?
Obrazek
mam Leona w wersji jedynie z centralnym, otwierany kluczykiem - czy fabrycznie w każdym znajdował się immobilizer? pytam oczywiście z uwagi na wykupienie AC
jeśli tak to jak mogę "udowodnić" to ludziom z firmy ubezpieczającej?
zgubisz i auta nie zapalisz
Tak, fabrycznie w kazdym Leonie znajdowal sie kluczyk z immo, w pierwszych wersjach bylo to immo1, z transponderem ID13 ze stalym kodem, pozniej bylo immo2, nastepnie immo3 z transponderami ze zmiennym kodem crypto ID48. O transponderze swiadczy nabity napis na grocie np. W3.kozik napisał(a):mam Leona w wersji jedynie z centralnym, otwierany kluczykiem - czy fabrycznie w każdym znajdował się immobilizer?
Tylko teoretycznie.berthold_ns napisał(a):zgubisz i auta nie zapalisz
... pod warunkiem ze posiadasz PIN do immo oraz VAGa. Inaczej trzeba zaplacic za wyciagniecie PINu z licznikow.berthold_ns napisał(a):docięcie grotu łącznie z nowym grotem kosztowało mnie coś około 50 zł to tego dokupujesz "tabletkę" około 20 zł i programujesz.
Axee napisał(a):... pod warunkiem ze posiadasz PIN do immo oraz VAGa. Inaczej trzeba zaplacic za wyciagniecie PINu z licznikow.
w Ibizie mi to działało, w Leonie już nie.Przystawcie pilota do głowy i naciśnijcie przycisk - zasięg będzie dużo większy.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości