Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
CzykuCzyk napisał(a):y po to, żeby być spokojnym, że się nic nie rozleci podczas jazdy po dziurawych, polskich drogach. Stabi s3 da się założyć na krótkich łącznikach, ale śruba mocująca łącznik do wahacha jest wygięta, naprężona i nie wkręca się prosto. Miałem u siebie i ori, dobre krótkie łączniki po miesiącu się rozleciały. Poza tym na długich łącznikach jest sztywniej i fajniej zawieszenie pracuje
urbud90 napisał(a):Ja smigam na krotkich lacznikach ori i stabilizator od S3. I jak kolega napisal dalem tylko podkladke i nawet srub nie dawalem dluzszych
Wiec wg mnie jakos to zdaje egzamin,
RafcioGTC napisał(a):CzykuCzyk napisał(a):y po to, żeby być spokojnym, że się nic nie rozleci podczas jazdy po dziurawych, polskich drogach. Stabi s3 da się założyć na krótkich łącznikach, ale śruba mocująca łącznik do wahacha jest wygięta, naprężona i nie wkręca się prosto. Miałem u siebie i ori, dobre krótkie łączniki po miesiącu się rozleciały. Poza tym na długich łącznikach jest sztywniej i fajniej zawieszenie pracuje
Gwarantuję Ci że nie miałeś dobrych krótkich łączników, bo u mnie przejeździły 2 lata na stabi z S3 i do tego bóg wie ile na serii bez jakich kolwiek tulejek innych śrub itp. Tak jak to seryjnie wyszło i nic złego im się nie stało. Łączniki mają coś wspólnego z pracą zawieszenia? Stabilizator raczej działa na rozjeżdżanie się budy nie ma różnicy czy krótkie czy długie.
Lucky pisałem Ci że po te talerzyki i gumy idziesz normalnie do Sklepu motoryzacyjnego nie do ASO gdzie przepłacisz 2 krotnie. Przecież takie Polo to jest pospolite auto to muszą mieć od ręki na sklepie.
chlorek napisał(a):Prawie każdy gwint posiada mocowanie na krótkie łączniki, spowodowane jest to że nie będą dla każdej grupy produkować "Z" i "BEZ" a pasują z Audi, Seata, Skody.
dreadlook napisał(a):chociaż są też dobre gwinty bez tych uchwytów
Mr Lucky 13 napisał(a):Starsza wersja Eibach Pro-Street też nie ma, nowsza wersja już ma
chlorek napisał(a):KW V1 jest bardzo tolerancyjny. Będzie sztywniej ale nie wypadną tobie zęby
zgaju napisał(a):
Wie ktoś co to za gwint ?
dreadlook napisał(a):AP po przelocie 20tys.km u mojego braciaka i słychać skrzeczenie z amorków. Może wadliwe mu się trafiło. Ale ja tam wolałbym używane KW kupić..
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości