od dolu jak pod samochod zajrzysz to po dolocie zzobaczysz...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tkoczi napisał(a):Mario22, w Kędzierzynie goscie ogarniają FMICi. (Customy)
1500zł całość. Jak samemu mi się nie uda ogarnąć to chyba się tam wybiorę.
Poniżej foty z ich pracy:
[url=http://img541.imageshack.us/img541/5704/21022011121.th.jpg]Obrazek[/URL][url=http://img802.imageshack.us/img802/184/21022011122.th.jpg]Obrazek[/URL][url=http://img221.imageshack.us/img221/140/21022011120r.th.jpg]Obrazek[/URL][url=http://img860.imageshack.us/img860/5247/22022011125.th.jpg]Obrazek[/URL]
Widzę, że jesteś z Knurowa, odemnie (Ostropa) jest tam dokładnie 39km
Jak chcesz namiary to odezwij się na pw.
Nastar napisał(a):Jeżeli chodzi o pierwszy wariant to mam taki SMIC jeszcze ze starej serii by Ali. Wystarcza do ok. 170KM. U mnie jest obecnie zestaw: T-ARL, 0.230, cSMIC, G60+JM.
Jedna rada - bierz od razu 0.230-tki. Kiedyś i tak wymienisz turbo a wtedy jak znalazł. Spalanie nie jest większe przy tym samym stylu jazdy.
Chcąc iść wyżej konieczny typowy FMIC.
Wariant drugi - fajny ten kit. Kwestia jaki to FMIC, jaki rdzeń i jaki materiał rur. Cena na innych aukcjach to chyba ok. 1200zł.
Nastar napisał(a):Jeżeli faktycznie kit poszedł za 5 stówek to prawie jak za darmo
Sam bym takiego przyjął.
Barton napisał(a):Fotki zrobiłem sam przed chwilą, to mój IC-ek, który czeka na montaż
Prawdopodobnie w okolicach weekendu będę go montował. Wejdzie bez problemu w seryjny zderzak
![]()
Kupiłem go na ebay-u, a znajomy przywiózł mi go przy okazji wizyty w Polsce![]()
Nowy cooler zmniejszy temperature w dolocie i wydaje mi się, że korekta wymagana nie jest, aczkolwiek na pewno przybyłoby kilka kucy dzięki niemu
Barton napisał(a):Przedni seryjny, tylko lekko zmodzony poprzez usunięcie listw![]()
Postaram się pstryknąć kilka fotek
Aligator napisał(a):"Jeżeli chodzi o temat SMICa to w leonie jest ciężka sprawa bo zderzak
jest bardziej zaokrąglony, przez co moim zdaniem po prostu nie wejdzie.
Nie miałem okazji jeszcze tego przetestować bo żaden leon na którym
mógłbym sobie porobić doświadczenia mi się nie napatoczył wiec nie mogę
powiedzieć na 100%, ale z pobieżnych oględzin tak to wygląda."
Nastar napisał(a):Zasugerowałem się tym wpisem przytoczonym swego czasu przez Dave'a. Jest na poprzedniej stronie wątku:Aligator napisał(a):"Jeżeli chodzi o temat SMICa to w leonie jest ciężka sprawa bo zderzak
jest bardziej zaokrąglony, przez co moim zdaniem po prostu nie wejdzie.
Nie miałem okazji jeszcze tego przetestować bo żaden leon na którym
mógłbym sobie porobić doświadczenia mi się nie napatoczył wiec nie mogę
powiedzieć na 100%, ale z pobieżnych oględzin tak to wygląda."
PiterEL napisał(a):No no raz raz zabieraj sie bo mysle ze wielu czeka na relacje...
Barton napisał(a):PiterEL napisał(a):No no raz raz zabieraj sie bo mysle ze wielu czeka na relacje...
HeheW takim razie tak zorganizuje sobie czas żeby na weekend ogarnąć sprawe. A póki co ty możesz pomodlić się o pogode lub wysłać sms-a o treści POGODA NA WEEKEND do pogodowej wróżki
![]()
Arek84 napisał(a):Orientuje się ktoś czy ten smic nadał by się do turbobenzynki?
kornat napisał(a):bodzio232, Wymiary dla ASZ 189x183x64 a w AHF,ASV 183x190x85 lub 205x183x85 oraz średnicą krócca na rury. W ASV jest 60mm a ASZ 66mm.
Crystal napisał(a):Temat jest stary i nie wiem czy uda sie uzyskać odpowiedź. Ja pytam poniewaz przy grupowym wirusowaniu może za jednym zamachem się zrobi IC.
-- 16 lutego 2013, 00:12 --
Znalazłem coś takiego i zastanawiam sie czy nie wymienić fabrycznego rdzeń na niedużo większy ale napewno będzie dawał rade nawet ze względu na to że będzie czysty w środku.
http://www.ebay.pl/itm/SEAT-LEON-IBIZA- ... 58949d9c4f
Barton napisał(a):Mam dokladnie ten IC u siebie i chyba jestem jedynym ktory go w Leonie zamontowal ^^ Byli troche rzezby przy montazu ale ogolnie temat jest to ogarnieciasam sobie dalem rade ze wszystkim, jedynie przy montazu zdrzaka przydaje sie pomoc. Temperatura w dolocie spadla o okolo 15* moze ciut wiecej, ale glowna roznica jest szybkosci chlodzenia powietrza w dolocie. Na seryjnym IC przy ostrym butowaniu temp dochodzila do 70* (przy ~10* otoczenia) i aby spadla do 20-30 trzeba bylo przejechac z kilometr na lajcie. Na big smicu wystarczy 200metrow i temp spada o 30stopni;) maksymalna jaka udalo sie osiagnac do 51* takze roznica jest. Na wiosne bede testowal IC bez halogenu i z kratka w nadkolu, sadze ze dzieki temu temperatura spadnie o kolejne 10*;)
damianos89 napisał(a): W aukcji jak dobrze widze i rozumiem jest napisane, że do 275 BHP mocy, ale to na pewno na wyrost
damianos89 napisał(a):Tzn. jak dać taki intercooler dla mechanika to zamontuje go bez większych problemów?Zastanawiam się, ta cena przesyłki rzeczywiście jest taka? 266 zł? Strasznie dużo, połowa ceny przedmiotu
Nie wiedziałem, że wysyłka z Anglii jest aż tak droga, nie da się jakoś zmniejszyć tych kosztów, bo troche to odstrasza?
Martinus1985 napisał(a):Kolego jaką masz moc, że uważasz iż sprawdza się ten IC.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 2 gości