Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
raczej średnio. Cały kat z ASV waży coś ok 3-3,5kg więc... "szału ni ma" Lepiej sprzedać cały.PiterEL napisał(a):ok 160zl za kg . To duzo czy za mało
dokładnie to miałem na myśliDarX86 napisał(a):ile waży sam wkład i wtedy ci wyjdzie czy dobra cena
slonce83 napisał(a):Witam wszystkich, potrzebuje waszej pomocy. Mianowicie auto leon 1,9 asv 110km, 190k km, problem - zapiekająca się turbina, raz już była czyszczona teraz daje czasem znowu znać o sobie, po czyszczeniu mówiono aby wyciąć kat. że lepiej będzie oddychała i nie zapiekała się szybko. Wczoraj byłem u tłumikarza spytać co i jak z tym wycięciem katalizatora, on mi mówi ze jak będzie w środku porcelana to zbije i wspawa rurkę -60zł a jak "metal " to nie da rady zbić i wstawi coś na wzór katalizatora ze strumienica w środku -120zł lub nowy kat za 300zl. Powiedzcie proszę co radzicie, bo jedni mówią nie wycinać drudzy wycinać ale żadne strumieniceja jestem nastawiony na wycięcie
PiterEL napisał(a):Gorzej na przegladzie jak zobacza rurke...
Mirczas napisał(a):W tym temacie nie raz zostało napisane że przy przeglądach się o kata nie czepiają. Wystarczy poczytać te kilka stron wstecz.
Wszystko w tym temacie zostało napisaneBicie piany
![]()
PiterEL napisał(a):A może ktoś zapodać jakąś fotke jak wygląda taka rurka zamiast katalizatora ?
PiterEL napisał(a):Czy mając rurke nie jest głośniejszy niż jak mam pustą puszkę od katalizatora ?
w każdym warsztacie zajmującym się tłumikami odpowiednio Ci ją dopasują. Z tą głośnością to bym nie przesadzał. Ja po wycięciu kata nie zauważyłem róznicy. Chyba, że stojąc koło wydechu.PiterEL napisał(a):Ale rurke trzeba wygiąć ? Bo mowie wlot i wylot z katalizatora jest na innym poziomie
PiterEL napisał(a):A może ktoś zapodać jakąś fotke jak wygląda taka rurka zamiast katalizatora ?
już nie przesadzaj. Ile dłużej? Sprawdziłeś to?florek napisał(a):minus w zimę potrafi długo się grzać
to akurat nie zasługa zaślepionego EGR.florek napisał(a):czy spadać temperatura w jeździe
redbad_1 napisał(a):zamiast kata wstawiłem strumienicę
redbad_1 napisał(a):Spaliny nie śmierdzą jakoś bardziej niż śmierdziały
LoozaQ napisał(a):Dołączę się do tematu. Mam do wymiany złącze elastyczne między turbo a katem. Przy okazji chciałem pozbyć się tego drugiegoi spieniężyć, a za zarobione pieniążki (+ kilka złotych) zrobić program. Założenia są takie:
- nie chcę wstawiać rurki (niestety u mnie diagności są dość specyficzni),
- nie chcę wstawiać strumienicy (podobno to zło dla TDI),
- nie chcę żeby było głośno - nie chcę mieć +10 do lansu (wystarczy mi, że raz na czas zatankuje do pełna.... to jest teraz lans)
- najlepiej sama obudowa kata z tym że swój chce sprzedać w całości.
Czy takie ustrojstwo jak na aukcji poniżej spełni moje założeniaCo to znaczy "z sercem" bo kompletnie nie wiem o so chozi
http://allegro.pl/tlumik-proex-w-obudowie-katalizatora-z-sercem-i2301678015.html
Z góry dzięki za info...
polciu1 napisał(a):Jakie miałeś objawy uszkodzonej złączki??
grabarz18 napisał(a):Drodzy lenie, których wyszukiwarka gryzie... chciałbym przypomnieć, że znajduje się ona w prawym górnym rogu naszego forum i działa naprawdę przyzwoicie![]()
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość