colin23 napisał(a):mayst, kup ori i będziesz miał pewność. Zawsze możesz poszukać w skodzie bo czasami te same części są sporo tańsze.
masz jakies dojscie??
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
colin23 napisał(a):mayst, kup ori i będziesz miał pewność. Zawsze możesz poszukać w skodzie bo czasami te same części są sporo tańsze.
mayst napisał(a):szukam i nie mogę znaleźć na necie masz jakies dojscie??
AdamekMMz napisał(a):martinb33, to 900 zł zapłaciłeś za robociznę
Miro napisał(a):Jak dla mnie to części drogie,a wymiana to już przesada-200zł max.
RosenG napisał(a):Jeszcze jedno, podobno montowane były 2 rodzaje rozrządów, nie wiem jak to sprawdzic żeby kupic prawidłowy.
Mam Leona z 2001r. 1.9 TDI 110KM
Kolego mam bardzo dobrego mechanika,robiłem u niego już kilkakrotnie rozrząd i cena zawsze była ok 150zł. Jak widać nie każdy meches to zdzierca i krwiopijca...można zrobić i tanio i dobrze.agin napisał(a):wiem jak to wygląda...
jeśli dla Ciebie 200zł to jest już przesada za kompletny rozrząd... i potrafisz oszczędzać na takich rzeczach czym jest rozrząd... to gratulejszyn.... byle się to na Tobie nie zemściło.
pabllo23 napisał(a):Ja wymieniałem rozrząd u siebie w ASO w Lublinie to za robocizne zapłaciłem 400 zł , a ze zakładałem u nich orginalne części to miałem gwarancje na części przez nich zamontowane i na usługę
robertpik napisał(a):Pisz do Axee
"rozrzad to 400 zl ze wszystkimi koniecznymi ustawieniami i sprawdzeniem kompem
czesci (rozrzad, pompa wody, plyn) - ok 900 zl (za markowe i pewne czesci)"
kozik napisał(a):przymierzam się do wymiany rozrządu
zaufany mechanik z GolfForum (pewnie i tutaj wszyscy go znają), oczywiście chodzi o Pana z Rembertowa oto co mi napisał:"rozrzad to 400 zl ze wszystkimi koniecznymi ustawieniami i sprawdzeniem kompem
czesci (rozrzad, pompa wody, plyn) - ok 900 zl (za markowe i pewne czesci)"
łącznie 1300zł, nie ukrywam, że kwota mnie trochę "zaskoczyła"
może ktoś się orientuje gdzie mogę zrobić to taniej w Wawie?
i czy w ogóle jest sens szukać czegoś tanszego?
Marcin_TDI napisał(a):wszystko zależy jaki rozrząd i do jakiego TDI i z jaką pompą wody. W Wawie taniej jak 300zł raczej nikt nie bierze za wymianę. W leonie masz silnik poprzecznie - jest trudniej jak w np Passacie.
oczkolek napisał(a):+ 500 na części (nawet ori rozrząd w tym się mieści).
boogeyman199 napisał(a):Dla wszystkich zainteresowanych wymianą rozrządu... Przy okazji wizyty w Seacie w Bielsku Białej (Czechowicach) zapytałem o wymianę rozrządu w Leonie TDI ASZ
Wymiana plus części 800zl (340zl kompletny rozrząd + pompa + robocizna) mowie tutaj o oryginalnych częściach.
jak sprawdzałem nr seryjne z ETKI z cennikiem na stronie seata to ori części + pompa wody w ASO to wydatek prawie 1100 zł. Mowa o silnikach ASV, AHF.Carlos napisał(a):Chodzi Ci o Komot zapewne. Dziwne bo ja dzwoniłem do nich jakoś tydzień temu i za wymiane rozrządu z pompą wody w moim ASV powiedzieli ok. 1400zł
tatian napisał(a):jak sprawdzałem nr seryjne z ETKI z cennikiem na stronie seata to ori części + pompa wody w ASO to wydatek prawie 1100 zł. Mowa o silnikach ASV, AHF.Carlos napisał(a):Chodzi Ci o Komot zapewne. Dziwne bo ja dzwoniłem do nich jakoś tydzień temu i za wymiane rozrządu z pompą wody w moim ASV powiedzieli ok. 1400zł
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości