DawidB napisał(a):Nie wiem czy nie naruszę przypadkiem regulaminu forum, ale zaryzykuje.
gdybyś przeczytał regulamin to byś wiedział
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
DawidB napisał(a):Nie wiem czy nie naruszę przypadkiem regulaminu forum, ale zaryzykuje.
tatian napisał(a):d2d, 1525 raz powtarzam i przypominam http://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm tutaj masz wszystko na temat rozbiórki drzwi.
tatian napisał(a):U mnie przy uszczelce też nie leciało, ale dla pewności poleciałem z silikonem.
tatian napisał(a):BTW. to że woda Ci się wylewa na buty to może być normalne, zadaj sobie lepiej pytanie skąd ona leci. Czy z kanałów odpływowych czy też pomiędzy drzwiami a boczkiem drzwi. Jeżeli 1 opcja to nic złego się nie dzieje, jeżeli 2 opcja to musisz działać, bo będziesz miał lodowisko w zimę.
Rozumiem, że silikonowałeś po wierzchu, po skręceniu metalowej płyty. Tak?
A do lodowiska pomału się przyzwyczajam i tak w tym roku nie zdążę tego zrobić, bo po uszczelnieniu czeka mnie suszenie wnętrza, za fotelem pasażera już filc chlupie...
DawidB napisał(a):Wnikliwi wiedzą, że przyczyną są poziome uszczelki drzwi w dolnej części szyby.
DawidB napisał(a):Jednak, kto będzie je wymieniał. Mało nie kosztują. A za jakiś czas znowu puszczą.
DawidB napisał(a):
Dodam jeszcze, że cały post traktuje o usuwaniu skutku, a nie przyczyny.
Wnikliwi wiedzą, że przyczyną są poziome uszczelki drzwi w dolnej części szyby.
Jednak, kto będzie je wymieniał. Mało nie kosztują. A za jakiś czas znowu puszczą. Taki babol fabryczny.
.
stashekcn napisał(a):DawidB napisał(a):
Jednak, kto będzie je wymieniał. Mało nie kosztują. A za jakiś czas znowu puszczą. Taki babol fabryczny.
.
Chodzi o te listewki gumowo-plastikowe co są na zewnatrz drzwi przy szybie?
oczkolek napisał(a):stashekcn napisał(a):DawidB napisał(a):
.
Chodzi o te listewki gumowo-plastikowe co są na zewnatrz drzwi przy szybie?
Tak, ale na to ciężko poradzić bo po pewnym czasie ponownie się odkształcają.
devildrumz napisał(a):kupiłem uszczelniacz dekarski (tytan)
owszem. Polecany był uszczelniacz dekarski ale z Soudala. On właściwie momentalnie wietrzeje i problem nie istnieje. Nie pozostaje nic innego jak czekać albo zdjąć ten który masz (co nie będzie łatwe).devildrumz napisał(a):Może użyłem złego uszczelniacza...
SEBOOL2006 napisał(a):Rozkręć boczek w drzwiach pasażera zdejmij tą blachę po zdjęciu boczku i niech Ci ktoś leje wodą po szybie to zobaczysz czy Ci szybą nie leje. A mogę się założyć,że to właśnie jak spływa woda po szybie Ci nawala tak jak to miałem i ja. Masz kanały które odprowadzają wodę zapchane pewnie liśćmi i takim mułem. Dlatego woda nie ma jak odpływać.
SEBOOL2006 napisał(a):Witam,
Dziś po tych deszczach pojawiła mi się znowu woda w samochodzie mimo to,że jak mnie pierwszym razem podmyło i miałem wodę to zabrałem się za uszczelnianie drzwi samochodu ( strona pasażera za kierowcą ) leciało mi właśnie tamtędy. Więc mimo to postanowiłem uszczelnić wszystkie drzwi.
Po okresie jakiś 2 miesięcy od uszczelnienia drzwi znów mi się to przytrafiło i miałem wodę w tym samym miejscu czyli woda za siedzeniem kierowcy. Rozebrałem znów wszystko aż do blachy dywan wyjąłem i szukałem przyczyny okazało się,że jeden z korków uszczelniających podwozie miałem podwinięty i po pojechaniu na myjnie z myciem podwozia lało się tamtędy. Wszystko ładnie wyczyściłem osuszyłem wymieniłem i jeszcze sylikonem na wszelki wypadek uszczelniłem.
No i dziś po tym jak poszedłem do samochodu a ostatnio były obfite opady zobaczyłem jak się ma mój tył samochodu. Dotykam to miejsce a tam mokro tak jakbyś gąbkę zmoczył i lekko wycisnął. Pojechałem do ASO Maran i przedstawiłem całą tą sytuacje to koleś powiedział mi,że jest to najprawdopodobniej uszkodzona "maskownica uszczelniająca w drzwiach". Koszt w ASO 210 zł z wymianą.
Powiedz mi czy jest możliwość to zrobienie samemu tej wymiany i w jaki sposób miałbym to zrobić?? Już mnie to dręczyć zaczyna i jest to uciążliwe.
Sorry,że się tak rozpisałem ale przedstawiłem Ci sytuacje co było po kolei robione. I teraz nie wiem co mam już robić...
a co tj.?Staszek20VT napisał(a):maskownica uszczelniająca w drzwiach
SEBOOL2006 napisał(a):Został użyty sylikon,który był polecany na forum.
tatian napisał(a):SEBOOL2006 napisane masz i napisałem Ci gdzie i jaką możesz kupić uszczelkę. Obi itp. sklepy - uszczelka do okien i gra gitara. Chyba byś upadł na głowę gdybyś dał za jedną uszczelkę 380 zł.
najpierw to użyj słownika ortograficznegowojtekk napisał(a):Niewiem co robic ?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość