Aso jak dla mnie bardzo profi, jednak dziś panowie zaliczyli małą wpadkę, chcieli wydać mi auto, które miało cały przedni prawy błotnik porysowany

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Murdock574 napisał(a):Dziś wymieniłem rozrząd w ARLu w ASO Maran W-wa, koszt z pompą wody i płynem to 1203zł.
PTA-Q napisał(a):to może ktoś pomoże??
d_adam napisał(a):Potrzebuję nr katalogowy oryginalnej pompy wody do Leona 1,9 110 ASV
Mógłbym prosić o taką informację?
d_adam napisał(a):Ta pompa kosztuje 840zł wg cenniku na stronie seata. Błąd??
d_adam napisał(a):Podzwonię w poniedziałek po lokalnych seatach i porównam ceny.
d_adam napisał(a):VINy nie VINy i bóg wie czego tam jeszcze chcieli
bo tam chyba Axee pracuje a on przecież Leony zna jak nie wiem ktod_adam napisał(a):rzywiozłem, za kilka godzin odebrałem, działa- działa i vinu przez telefon nie dyktowałem
d_adam napisał(a):Oj konfliktowy człowiek jesteś:)
d_adam napisał(a):Nie jest to konieczne... tym bardziej rozrząd w tak popularnym silniku. Ogólnie chodzi mi o obsługę - lepiej mi się podobała w seacie... Przecież nie chciałem żeby mi podali cene co do grosza... Przywiozłem, za kilka godzin odebrałem, działa- działa i vinu przez telefon nie dyktowałem.... Amen
d_adam napisał(a):wyluzuj!
piwoman napisał(a):+ jego robocizna 150 pln
piwoman napisał(a):Jedyny problem w tym, ze nie skontroluje katu wtrysku, zreszta w serwisie nie wiadomo czy tez to zrobia
Kołek napisał(a):Mam pytanko, jutro oddaje mechanikowi auto na wymianę rozrządu, i chciałbym go zapytać czy porobił vagiem wszystko tylko nie wiem co ma nim zrobić
Kołek napisał(a):tak więc pytam co ma zrobić mechanik przy wymianie rozrządu w silniku ARL
konstant napisał(a):Kurde, nie szkoda wam pieniędzy na ASO ?![]()
Rozrząd nie jest aż tak skomplikowaną sprawą a jak widać wyżej: nie każde ASO potrafi zrobić to bezproblemowo.
PaVLo napisał(a):Kąt ustawiony jest według VAS-a, znikły problemy z odpalaniem, teraz bez względu na temperaturę, pali za pierwszym razem.
konstant fajnie, że masz dobrego mechanika, ja jeszcze takiego nie mam, dlatego wolałem powierzyć auto ludziom, którzy znają się na rzeczy.
gooral87 napisał(a):chciałbym się podpiąć pod temat.
w jednym z serwisów powiedziano mi że wymiana rozrządu u mnie zamknie się z częściami i robotą w 1200zł. (pasek bosh, pompa ruville, rolki ruville). Facet zaznaczył że to opcja droższa bo istnieje możliwość że któraś z rolek być może nie będzie musiała wchodzić w skład zestawu i koszt może sie obniżyć o 200zł.(teraz nie pamiętam o której rolce mówił). Moje pytanie brzmi czy coś takiego w ogóle może mieć miejsce w moim leonie? Facet wziął dowód rejestr żeby sprawdzić części więc trochę mnie to zdziwiło że są jakieś 2 opcje wymiany![]()
silnik 1,9 TDI ALH 90KM, nr silnika poniżej 500 000, VIN vsszzz1mzyb05786
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość