Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
nixu napisał(a):tomek_ibiza, Warto dopłacić. Wirnik z plastiku odpadnie przed upływem 90 000 km
lisciofcb napisał(a):Ktore paski do Leona 1.6 w benzynie 105 koni lepiej, bo polecono mi Contitecha, w sklepie w Bydgoszczy jak o nim wspomnialem , gosciu stwierdzil ze sa raczej slabe i czesto pekaja i wspomnial o paskach firmy Gates. Jak wiec to jest?
jędrek napisał(a):Nie chcąc zakładać nowego tematu zapytam tutaj.Co ile kilometrów należy wymieniać rozrząd.Auto Leon 1.9TDI ASV po programie?
jędrek napisał(a):Hmm to po 90 tys czy po 60 tys.Słyszałem też po 120.Teraz już nie wiem
jędrek napisał(a):Hmm to po 90 tys czy po 60 tys.Słyszałem też po 120.Teraz już nie wiem
lisciofcb napisał(a): Contitech czy Gates?
lisciofcb napisał(a):Rolki - SKF czy INA?
lisciofcb napisał(a):Pompa: tu juz mam 3 propozycje, a wiec Ruville, SKF lub Hepa.
lisciofcb napisał(a):JEsli o jakiejs czesci przy wymianie rozrzadu zapomnialem tu napisac, to prosze o napisanie o czym zapomnialem i jaki produkt byscie polecali.
Marcin_TDI napisał(a):lisciofcb napisał(a): Contitech czy Gates?
weź GATES wzmacnianylisciofcb napisał(a):Rolki - SKF czy INA?
SKFlisciofcb napisał(a):Pompa: tu juz mam 3 propozycje, a wiec Ruville, SKF lub Hepa.
weź sobie HEPU z metalowymi łopatkamilisciofcb napisał(a):JEsli o jakiejs czesci przy wymianie rozrzadu zapomnialem tu napisac, to prosze o napisanie o czym zapomnialem i jaki produkt byscie polecali.
jest jeszcze napinacz. bierz też SKF/LITENS
PaVLo napisał(a):A wiecie może na jakich częściach montuje ASO Seata ?, tak nie teraz naszła myśl jakie to mi w Gliwicach założyli
lisciofcb napisał(a): Ja prawdopodobnie jednak czesci bede bral od mechanika ktory bedzie mi rozrzad robil, tak bedzie chyba narozsadniej.
lisciofcb napisał(a):Panowie, a czy ktos z Was slyszal o pompach wody firmy Metelli ? Jest to wloska firma, ktore mechanik chce zamontowac, ponoc w hurtowniach GORDON, obslugujacych wiele warsztatow te pompy dobrze sie sprzedaja i nie wracaja z reklamacjami. Czy ktos z Was moze sie orientuje czy te pompy faktycznie warto zakladac? Cena jak dla mnie za nia bedzie 100 zl, normalnie w sklepie ok 150.
też ma podobno metalowy wirnik.lisciofcb napisał(a):o pompach wody firmy Metelli
to nie są wszystkie silniki, bo gdzie masz chociażby ASV, AHF.boogeyman199 napisał(a):a w opisie wypisane są chyba wszystkie 1,9TDi
boogeyman199 napisał(a):Zastanawia mnie jedno, ETKA pokazuje inne numery rozrządu do różnych silników, ten z linka to rozrząd z ARL wg ETKI, a w opisie wypisane są chyba wszystkie 1,9TDi. Chyba że to tylko zdjęcie poglądowe
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości