Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
adasbb napisał(a):W wątku chyba było, że są kłopoty z tym licznikiem, a dokładnie z wsadem do niego.
W przypadku mojego pytanie,czy na 100% nie będzie problemu i mogę taki licznik kupić, żeby go dostosować do benzynowej wersji? W TDI jest jeszcze dioda od świec żarowych, w benzynie chyba nie ma, albo jest tylko przykryta tarczką obrotomierza bo w benzynie nie ma żadnej funkcji w tym miejscu, a w dieslu jest kontrolka świec żarowych.
mcaris napisał(a):Witam czy ktoś pomógłby mi w przerobieniu wsadu , chodzi o to że prędkość przekłamuje np. jade 80 km/h to względem gps jest 70 km/h. Pomoże kto?
plik:
http://sendfile.pl/274535/wsad.bin
barto128 napisał(a):Czy ktoś orientuje się jaki wsad wgrać do licznika 3B0920829A aby wszystko hulało jak trzeba albo dysponuje takim wsadem? A tak przy okazji u mnie wyszło to takZastanawiam się jeszcze tylko nad ewentualną zmianą podświetlenia
No i czasem wyświetlacz nieco słabnie w niektórych miejscach jak się rozgrzeje ale licznik miałem niemalże za darmo więc wykorzytałem
![]()
adasbb napisał(a):Licznik u siebie zamieniłem, do benzyny licznik z TDI pasuje idealnie, tylko trzeba faktycznie tarczkę obrotomierza przełożyć z benzyny. Obawiałem się tylko diody od świec żarowych, jednak występowała ona również w tym liczniku co miałem od benzyny fabrycznie, także pasują naprzemiennieA ja jak debil szukałem tylko do benzyny
Jacek6804 napisał(a):barto128, zmień te podświetlenie bo nie pasuje do leona
butcherDG napisał(a):Axee, a jak ustawić na nowo wymianę oleju Na starym liczniku miałem 2700 do wymiany Tylko gdybyś mógł opisać jak laikowi:)
Z ta uwaga, ze w wiekszosci licznikow na bazie leona 1m, passata 3b czy golfa 1j i nowszych to grupy inspekcji sa tu: 40,41 ... a nie 10, 11...agrala napisał(a):Tutaj masz opisane co i jak
http://vag-com.pl/index.php?mod=site&id=4
Kanał 040 Przebieg od serwisu
Przyrosty: 1 = 100 km
Kanał 041: Czas od serwisu
Przyrosty: 1 = 1 dzień (dni)
Kanał 042: Minimalna odległość w Serwisie
Przyrosty: 1 = 1000 kilometrów
Kanał 043: Maksymalna Odległość do komunikacji
Przyrosty: 1 = 1000 kilometrów
Kanał 044: Maksymalny czas w Serwisie
365 = stałe interwały serwisowe (w / o Longlife)
730 = zmiennymi okresami obsługi (z Longlife)
Kanał 045: Jakość oleju
1 = stałe interwały serwisowe (w / o Longlife)
2 = zmiennymi okresami obsługi (z Longlife)
Kanał 046: Zużycie ogółem
Kanał 047: Sadza Wejście
Kanał 048: Obciążenie termiczne
Kanał 049: Minimalny czas w Serwisie
365 = stałe interwały serwisowe (w / o Longlife)
730 = zmiennymi okresami obsługi (z Longlife)
niektore przyjmuja np. 10 (10ooo km)Kotii napisał(a):Pytanie czy sterownik przyjmie inną wartość niż 15 lub 30.
Nie wiem nigdy tego nie próbowałem zrobić ale sprawdzę
Wiemy, a wg Ciebie jak sie ma?Cynio napisał(a):Wiecie może jak full fis ma się do Cupry R w wersji UK?
Axee napisał(a):Wiemy, a wg Ciebie jak sie ma?Cynio napisał(a):Wiecie może jak full fis ma się do Cupry R w wersji UK?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości