Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
matrix82 napisał(a):Tom-Tdi, zaprzeczasz sam siebie, chcesz montować kata sportowego a podajesz link do zwykłego kata ceramicznego...
Od paru miesięcy jeżdżę na tej puszce http://rpmotorsport.pl/katalizator-meta ... 31218.html i bardzo mogę polecić, bardzo niska cena, a efekty zadowalające.
stah napisał(a):Jakieś doświadczenia co do wymiany kata w 1.6? Jakiej firmy szukać?
Co jakiś czas zapala mi się check i błąd kata. Zastanawiam się co by tu teraz wykombinować...
Jeśli kat jest zapchany to jego wymiana będzie sensowna.
Można też zastosować "emulator " sondy ale wtedy to takie.. omijanie wszystkiego. A jeśli jest przypchany to auto i tak nie będzie pracować jak trzeba.
stah napisał(a):Jakieś doświadczenia co do wymiany kata w 1.6? Jakiej firmy szukać?
Co jakiś czas zapala mi się check i błąd kata. Zastanawiam się co by tu teraz wykombinować...
Jeśli kat jest zapchany to jego wymiana będzie sensowna.
Można też zastosować "emulator " sondy ale wtedy to takie.. omijanie wszystkiego. A jeśli jest przepchany to auto i tak nie będzie pracować jak trzeba.
Richter napisał(a):Mam Leona 1.6 16V BCB wycięty katalizator od roku. Po prostu wyciąg sam wkład katalizatora i załóż z powrotem i nie rób nic. Jeżdżę tak już od roku żadnych efektów ubocznych. Na drugiej sondzie mam emulator, który oddalił sondę od spalin dzięki czemu nie świeci mi się żaden check engine.
Szymko napisał(a):Atrapa to nic innego jak rura obudowana obudową katalizatora. Czyli rura wyglądająca jak katalizator.
Szymko napisał(a):Czyli lepiej wspawać rurkę niż zostawić pustą puchę?
majekmk1 napisał(a):oki u mnie jest juz dobrze syczenie jest lepsze niz było:)teraz końcowy tłumik przelot zrobić i zobaczymy troszkę drogo zapłaciłem bo za wstawienie swojej rurki zamiast kata zapłaciłem 70zł a tylko jeden spaw z przodu trzeba było zrobić:/
masterex2 napisał(a):U mnie turbina śwista jakby nie wiadomo ile miała mocyz tego co wiem do dużo leonów tak ma
bartoszstce napisał(a):Liukan wypierdzielenie kata to praktycznie podstawa
lewus089 napisał(a):Ile mogę dostać za używany kat od 1.6AKL? Wyciąłem bo auto praktycznie "nie jechało". Pewnie był zatkany? Pytam żeby mnie ktoś w konia nie zrobił.
marcin7x5 napisał(a):Jak chcesz sprawdzony to ja kupowałem w firmie Pamaku. Tylko powiedz im, że interesuje cię ten na Euro 4 a nie na Euro 3. 3 lata już na nim śmigam.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość