Stare mocowanie akumulatora

Nowe mocowanie

Zdjęcia są z Octavii, ale w Leonie jest identycznie. Dodam jeszcze, że początkowo Leony wychodziły właśnie z takimi osłonami akumulatora jak na pierwszym zdjęciu. Akumulator siedział w „szmacie”.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Axee napisał(a):tu podobno jest tez problem ilosc kabli sie rozni i ich dlugosc.
sm00th napisał(a):bono, moglbys napisac jeszcze czy kupowales w ASO seat, czy skoda i ile taki komplecik kosztuje?
JanuszSz napisał(a):bono, A jak wygląda sprawa mocowania podstawy obudowy akumulatora do nadwozia?
tatian napisał(a):bono, czemu Ciebie tak naszło na założenie tej obudowy. Czy aku bez obudowy i bezpiecznikom coś szkodzi? Czy to po prostu od tak taki kaprys?
tatian napisał(a):Poza w tym nowej obudowie odchodzi 6 przewód u Ciebie tego nie widzę.
bono napisał(a):bo u mnie tym 6-stym przewodem jest listwa Takie metalowe na zdjęciu idzie do dodatniej klemy.
Wystarczy , że kowala puścisz do jej zdejmowania i może uszkodzić. Wystarczy przy zdejmowaniu nie odblokować blokad po bokach... itd.DOC napisał(a):Przy jakiej czynnosci najprawdopodobniej waszym zdaniem mozna uszkodzic obudowe aku?
DOC napisał(a):Przy jakiej czynnosci najprawdopodobniej waszym zdaniem mozna uszkodzic obudowe aku?
Visterio napisał(a):http://allegro.pl/obudowa-akumulatora-a ... 69857.html podejdzie pod 2002 rok 1.9 ASV 110km?
marcin7x5 napisał(a):Ja kupiłem taką w ASo za 60 zł.
Szymko napisał(a):marcin7x5 napisał(a):Ja kupiłem taką w ASo za 60 zł.
Raczej kompletnej łącznie z podstawą za 60 zł nawet na Allegro nie kupię.
Szymko napisał(a):zastanawiam się po co jest część oznaczona na rysunku poniżej numerem 4.
Numer części to 1J0 915 337 a nazwa w ETCE: "nakladka". Wsuwane to coś jest w tylną cześć obudowy (nr 3) i zastanawiam się czy to spełnia jakąś konkretną funkcję?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości