czy zmieniajac zawieszenie ori na gwint musze jechac na ustawienie geometri kol?
Nawet jesli obnizylbym tylko 30 do 40mm?
Ile moge obnizyc zawieszenie majac na lato 225/40 R18 (juz zamowione, czekam na dostawe
Pozdrawiam.
/Arek
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Nie zaszkodzi, a nawet wskazane.Arek436 napisał(a):czy zmieniajac zawieszenie ori na gwint musze jechac na ustawienie geometri kol?
Jesli chodzi o os przednia to bardzo ciekawe co napisales. Skoro zbieznosc kol przednich ustawia sie na koncowkach drazkow kierowniczych, to co w takim razie ustawia sie na 3 srubach mocujacych sworzen wahacza oraz na srubach wozka/sanek???? Jesli chodzi o os tylna to tam regulacji prawie nie ma... mozna tylko skorygowac ustawienie belki wzgledem podluznic, na mocowaniach trzymajacych belke do podluznicy.Grześ napisał(a):w 1m nie ustawia sie geometrii tylko zbieżność a to jest zasadnicza różniąca
Axee napisał(a):ustawia sie na 3 srubach mocujacych sworzen wahacza
Axee napisał(a):srubach wozka/sanek?
W takim razie co jest narysowane i napisane pod spodem? Czy to bajka wyssana z palca:Grześ napisał(a):sanki maja swoje jedno położenie to co napisałeś to kompletna bzdura , jak byś to robił to powinieneś zauważyć ze tam gdzie schodzą się sanki z podwoziem przednie śruby sa specjalne 3 punkty ustalające na sankach i na podwoziu
Ponior napisał(a):Ja jakieś 2 miesiące temu zakładałem gwint (wcześniej eibach pro kit + kayba) i byłem sprawdzić zawieche komputerowo i niestety było troszke do pokręcenia, choc auto jechało prosto.
matadorRS napisał(a):Bo lepiej jest pokrecic troche sruboretem i skasowac 100zł nic powiedziec ze jest ok i skasowac 30zł
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość