Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dave napisał(a):odezwij sie do rumianko z inowroclawia. napewno ci pomorze.
mierzejino napisał(a):Na żółto, brak był dolałem jakieś 600 ml. Jeżeli turbo brało by olej objawiało by się to jakimś przeładowaniem, niedoładowaniem ?
Chyba nie jezdzisz na longlifie i od 23ooo km nie zmieniales oleju? Przy wymianie turbiny mozna bylo zalac auto swiezym olejemmierzejino napisał(a):jednak nie sprawdzałem tego bo przez 23 kkm od kiedy go mam nie ubyło ani grama oleju.
ares napisał(a):Turbo laduje ok wszystko masz dobrze podpiete, jedyny minus to to, ze wali cisnieniem zadanym jak seryjnie w ASV dla tej turbiny powinnobyc jakies 2,615 - musisz na program skoczyc.
Jak masz rozwiazane wyjscie z turbiny do wydechu ? bo wyglada jakby tam bylo jakies zwezenie czy cos i tam moze sie kotlowac powietrze przy odpuszczaniu i powodowac ten dzwiek
Kerad napisał(a):ares napisał(a):Turbo laduje ok wszystko masz dobrze podpiete, jedyny minus to to, ze wali cisnieniem zadanym jak seryjnie w ASV dla tej turbiny powinnobyc jakies 2,615 - musisz na program skoczyc.
Jak masz rozwiazane wyjscie z turbiny do wydechu ? bo wyglada jakby tam bylo jakies zwezenie czy cos i tam moze sie kotlowac powietrze przy odpuszczaniu i powodowac ten dzwiek
ares chyba chciales napisac 1,6 a nie 2,615...
optymalnie czy maksymalnie bezpiecznie, heh?ares napisał(a):optymalnie dla gt1749vb jest 1.615mbar
ares napisał(a):Jak masz rozwiazane wyjscie z turbiny do wydechu ? bo wyglada jakby tam bylo jakies zwezenie czy cos i tam moze sie kotlowac powietrze przy odpuszczaniu i powodowac ten dzwiek
mierzejino napisał(a):Odkopię kotleta. Dzisiaj sprawdziłem olej widoczny jest brak jakieś 400 ml na 2,5 kkm czyli w rezultacie 1,6 l na 10 000 km. Powinienem się przejmować czy uznać że to w miarę normalne?
dan992 napisał(a):wyje
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości