Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Jacek6804 napisał(a):Dzięki za odp, niestety licznik z tego golfa został już sprzedany (nie wchodził w skład swapu, bo był z 1/2 fis i gościu go już sprzedał)
Jeśli dał bym licznik z immo3to airbag, abs itp będą działać mi poprawnie?
Tracer2 napisał(a):Jesli chodzi o wyłączenie imo to wydaje mi się ze mozna to zrobić w prosty sposób tym kablem K+CAN bez takich kosztów samemu.
Poczytaj o tym bo jest dużo mniej kosztowne skoro kabel juz masz.
nie mozeJacek6804 napisał(a):-Czy może to być licznik z audi a3?
od leona, albo golfa mozeJacek6804 napisał(a):-czy może być to licznik np. od 1,6?
1m09208x2x, ostatnia cyfra przed litera ma byc parzysta.Jacek6804 napisał(a):-jest jakiś zakres numerów licznika? czy wystarczy ze ma 920 zamiast 919?
jesli Twoje pastylki immo byly crypto48 ze zmiennym kodem, to powinny sie zaadoptowac do licznika immo3, jesli byly ze stalym kodem to trzeba je wymienic na nowe i zaadoptowac. (lub uzywane ze znanym kodem i dopisac recznie do wsadu licznika). Jesli bedziesz mial pastylki razem z nowym licznikiem to tylko je poprzekladac do kluczy.Jacek6804 napisał(a):-pastylki do kluczyka moge kupić razem z licznika od jednego auta? czy musze kupić nowe?
Sprawdz czy jest zakodowany w sterowniku silnika, jesli nie zakoduj ponownie odpowiednim loginem, moze rowniez nie dzialac od bledu czujnika stopu.Jacek6804 napisał(a):-tempomat przestał działać
-wywala błąd czujnika stopu (sprawdzałem na innym czujniku i jest to samo)
-pali się lampka EPC (czytałem w internecie że moze to być wina uszkodzonego czujnika stopu, lecz mój jest dobry, a błąd wywala)
Te typy tak maja, trzeba oczyscic styki w srodku w joyu na plytce, oraz polutowac kable do stykow przy wtyczce joya od strony instalacji auta oraz oczyscic piny wtyczki w joyu.Jacek6804 napisał(a):-czasami jest tak że jak złoże lusterka i chcę je złożyć to składają się dopiero za jakieś 2minuty
Axee napisał(a):Sprawdz czy jest zakodowany w sterowniku silnika, jesli nie zakoduj ponownie odpowiednim loginem, moze rowniez nie dzialac od bledu czujnika stopu.Jacek6804 napisał(a):-tempomat przestał działać
-wywala błąd czujnika stopu (sprawdzałem na innym czujniku i jest to samo)
-pali się lampka EPC (czytałem w internecie że moze to być wina uszkodzonego czujnika stopu, lecz mój jest dobry, a błąd wywala)
Wymien czujnik na nowy i oryginalny (zielony), wymien obie zarowki stopu.Te typy tak maja, trzeba oczyscic styki w srodku w joyu na plytce, oraz polutowac kable do stykow przy wtyczce joya od strony instalacji auta oraz oczyscic piny wtyczki w joyu.Jacek6804 napisał(a):-czasami jest tak że jak złoże lusterka i chcę je złożyć to składają się dopiero za jakieś 2minuty
Pako162 napisał(a):Na odpalonym silniku też pracuje? U mnie po zgaszeniu auta pompka ta pracuje, tak jak piszesz, przez ok 10 minut i z tego co się dowiedziałem tak powinno byc. Także nie ma się czym przejmować.
Pako162 napisał(a):Sprawdzałeś termostat? Albo czujnik temp. walnięty, zawyża temperature dla ECU i pompka pracuje tak jakby był termostat otwarty.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość