Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon 1.8t Podniesienie mocy

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon 1.8t Podniesienie mocy

Postprzez KorDel » 10 lutego 2019, 19:41

Siemanko, panowie chcialbym w leonie podnieść moc do 210-220KM (Z zapasem na kolejne mody). I teraz tak na pewno FMIC, większe wtryski, tylko ile cc? Układ wydechowy sobie ogarne bo robię przy tym, i jak sprawa dotyczy się sprzęgła i turbiny przy przelocie 300k km? Czy na seryjnym k03 od APP da radę te 210 osiągnąć na samym sofcie czy turbo juz bedzie miało ciężko?
KorDel
Stella +
Stella +

Auto: Leon I
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Leon 1.8t Podniesienie mocy

Postprzez Podkopnik » 10 lutego 2019, 21:24

Takich tematów jest od zbója na forum ;) Zanim weźmiesz się za jakiekolwiek mody to sprawdź sobie ciśnienie na cylindrach, upewnij się czy silnik nie spożywa juz dużych ilości oleju sprawdź jak dmucha turbo czy trzyma parametry i wizualnie czy nie ma uszkodzeń mechaniczych jak pęknięcia , sprawdź luzy na wirniku. Podjedź na hamownie i sprawdź ile Ci wypluje koni. Jeżeli silnik i osprzęt się okaże zdrowy wtedy możesz myśleć o założeniu centralnego IC zrobieniu dolotu wtryski i DP. Turbo do 220 jeżeli jest zdrowe bez najmniejszego problemu starczy.
Ja sam noszę się z podobnym zamiarem jak Ty ale narazie doprowadzam auto do jak najlepszego stanu sprawdzę sobie na wiosnę wszystkie parametry i też będę się może bawił. Co do wtrysków niestety też szukałem odpowiedzi na pytanie i wszędzie piszą co innego więc najpierw sprawdź sobie po nr jakie u Ciebie siedzą . Ale jak narazie celujesz w 220 to od audi S3 powinny być ok tylko nie pamiętam czy pasują bez przeróbek.
Nie patrz na przebieg tylko na stan podzespołów.
Prywatny Detektyw https://bez-sladu.pl/ 501-466-215
Podkopnik
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 1M
Silnik: AJQ 1.8

Postprzez KorDel » 10 lutego 2019, 23:32

Dzięki za konkretną odpowiedz, akurat mam jak sprawdzic cisnienie to sprawdze. Ogolnie wydaje mi się, że silnik jest raczej w dobrej kondycji od wymiany do wymiany doleje moze 100 oleju, mocy ma bo na 2 gubi trakcje i z bmw 3.5 v8 tez nie miał duzego prpblemu
KorDel
Stella +
Stella +

Auto: Leon I
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Podkopnik » 23 lutego 2019, 12:49

Jaki masz kod silnika?? A bardziej wiesz jakie turbo siedzi u Ciebie?

-- 23 lutego 2019, 13:49 --

Jak tam ruszyłeś coś z modyfikacjami??
Prywatny Detektyw https://bez-sladu.pl/ 501-466-215
Podkopnik
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 1M
Silnik: AJQ 1.8

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat