Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

nie działa oświetlenie wnętrza po zamontowaniu 4xele szyb

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

nie działa oświetlenie wnętrza po zamontowaniu 4xele szyb

Postprzez artii74 » 8 kwietnia 2022, 20:57

Witam
Jak to w życiu bywa zawsze musi być pierwszy raz ;)
Pomijając przywitanie to mój pierwszy wpis :)
Żeby nie owijać w bawełnę opiszę mój przypadek, dodam że przeczytałem setki postów nie tylko na naszym forum i chyba za dużo informacji i głowa już przegotowana :D
Dzięki tu zdobytej wiedzy dołożyłem bez trudu: grzane fotele, tempomat, oświetlenie tylnej kanapy, 4 x elektryczne szyby i lusterka grzane i składane, na module 1J0 959 799S (moduł taki był fabrycznie) plus silniczki 1J0959802G, 1J0959801F, 1J4959811C, 1J4959812C, do tego panel z możliwością składania i sterowaniem 4 szybami, wszystko to działa ale ....
Nie potrafię dojść dlaczego:
1. nie działa oświetlenie wnętrza po otwarciu żadnych drzwi
2. CZ tył zamyka tylko po szybkim dwukrotnym naciśnięciu zamykania na pilocie, albo na panelu na drzwiach
3. nie działa podgrzewanie lusterek

Zamki w drzwiach sprawne, wczoraj naprawiłem w lewych z nadzieją że to rozwiąże problemy, otwarcie tylnych zapala lampeczki na boczkach czyli zamki sprawne.
Po podłączeniu vcds tył widnieje jako nie zainstalowany, kodowania na 4 szyby 04097 i inne 04... nie przyjmuje, do tego sygnały z pokrętła regulacji lusterek wskazują położenia LEWY, LEWY (w środkowym położeniu gdzie zdaje się powinno być grzanie), PRAWY, złożone lusterka.

Szyby z tyłu uruchomiło podpięcie pomarańczowych przewodów między słupkami A i B - może coś jeszcze powinienem podłączyć?

za wszelką pomoc z góry bardzo dziękuję :)
artii74
Stella
Stella

Region: łódzkie
Auto: Seat Leon 1 110KM
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat