Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Dokładnie tak jest i nawet widać to na zdjęciach - zapodasz jarzma od Cupry R i bedzie pasowac (szkoda, ze dopiero teraz pojawił sie ten linkMACIEKKK napisał(a):Pewnie różnica jest tylko i wyłącznie w jarzmach.
Grisza'Men napisał(a):witam
Mam pytanie odnośnie montażu tarcz 256 mm ?
Czy ktoś z forumowiczy to już czynił?
chcę zamontować komplet tarcz 256 mm z przedniej osi z
Octavii do mojego na tył ?
Kiedyś pisałem z Mammoth'em i kkk13, i Oni kiedyś z tym tematem
narabiali i powiedzieli Mi, iż nie będę miał tylko ręcznego
Co bym musiał zmienić/dokupić - zwrotnice? czy też coś innego ?
i chyba osłonę tarczy ?
dziękuje za wszelkie wskazania
OMFG napisał(a):
Dodam jeszcze że bez ręcznego przeglądu twój leon nie przejdzie więc słowa tylko znaczą dużo![]()
OMFG napisał(a):[ Dodano: Nie 08 Paź, 2006 ]
Tarcze też mogą być te same co przód (mają te same rozmiary) ale niemam jak tego sprawdzic niech ktoś to spawdzi w etosie etce czy jakimś katalogu z tarczami,Zaciski i jarzma musisz miec bo bez zacisku tego specialnego na tył nie masz ręcznego a jarzma w tych vagach ze słabszymi silnikami sa zintegrowane ze zwrotnicą to jest jeden odlew i tyle nieda sie ich przełożyc.
Bzdura.narabiali i powiedzieli Mi, iż nie będę miał tylko ręcznego
Zaciski pod 256 mm na tyl a nie na przod moga byc z 4x4 ale tutaj nalezy wymienic jarzma od Cupry R lub Octavi RS bo od 4x4 nie pasuje brak 0,5 cm przy dokrecaniu jarzma do belki no i oslona ale tez od Cupry R albo OctaviRS bo od 4x4 nie pasuje i jest calkowicie inna.Grisza'Men napisał(a):Co bym musiał zmienić/dokupić - zwrotnice? czy też coś innego ?
i chyba osłonę tarczy ?
Tonny S napisał(a):Zaciski pod 256 mm na tyl a nie na przod moga byc z 4x4 ale tutaj nalezy wymienic jarzma od Cupry R lub Octavi RS bo od 4x4 nie pasuje brak 0,5 cm przy dokrecaniu jarzma do belki no i oslona ale tez od Cupry R albo OctaviRS bo od 4x4 nie pasuje i jest calkowicie inna.Grisza'Men napisał(a):Co bym musiał zmienić/dokupić - zwrotnice? czy też coś innego ?
i chyba osłonę tarczy ?
Tonny S napisał(a):A tak wogole to szukanie nie boli!
jaro4444 napisał(a):Gato źle rozumiesz.
- klocki są takie same dla 256 mm i 232 mm,
jaro4444 napisał(a):Poza tym sprawdź ceny w Skoda. Taki układ ma Octavia 1 RS.
Identyczne nie sa bo różnią się numerem ale pasują bez problemu, różnica polega że jedne sa podcięte na poczatku i końcu.Oj, chyba inne
Ojnixu napisał(a):Jezeli kupisz blache 256 od Cupry R to gwarantuje Ci, ze mocowanie nie bedzie pasowac..
nixu napisał(a):PS. u mnie jest dystans 5 mm a u Pitra trzeba bylo dac prawie 11mm.. i dlaczego?
Grisza'Men napisał(a):jaro4444 napisał/a:
Gato źle rozumiesz.
- klocki są takie same dla 256 mm i 232 mm,
Oj, chyba inne
Gato napisał(a):przod juz mam prawie kupiony, w kolorze srebrnym,
jaro4444 napisał(a):Gato więc masz:
http://img230.imageshack.us/my.php?image=mamy210nz7.jpg
Chcesz mieć:
http://img80.imageshack.us/my.php?image ... 131vl4.jpg
Nr Seata różnią sie tylko początkiem, zasadniczy nr jest ten sam.
[ Dodano: Czw 26 Kwi, 2007 ]Gato napisał(a):przod juz mam prawie kupiony, w kolorze srebrnym,
Rozumiem, że same jarzma 312mm zamówiłeś?
Nieczy klocki na przod od 1,6 pasuja na tyl??
belzi napisał(a):Na wiosne czeka mnie wymiana tylnych tarcz i klockow
Mysle o zestwaie 256, tylko czy na taki zestaw wejdzie ori stalowka 15"
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość