Na tym sofcie jeżdżę od jesieni, ale dopiero teraz przyszedł czas na pomiary.
Wynik poniżej.

mamy jeszcze dół do podciągnięcia, zajmiemy się tym przy montażu wydechu 2,5" MG+TTC
podziękowania dla Daniela za profi robotę i zaangażowanie!!
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
integrator napisał(a):Również chciałem się dołączyć do przychwałek:) , a przy okazji poruszę nurtującą mnie kwestię. Mam w swoim leo bxe i jego moc na silniku po modzie jest imponująca - vide wykres black margo. Jednak na co komu moc na silniku jak na kołach jej za dużo nie ma...
U funcarvera pomiar był robiony na tej samej hamowni, więc pozwolę sobie zwrócić uwagę na straty mocy. W BKD przy 4000 obr wynoszą 36 km, a w BXE 46 km. Jest to bardzo dużo i nie wiem skąd te straty się biorą i jak ewentualnie można by je pomniejszyć.
Z tego co pamiętam funcarver ma 18" felgi 225. Co do black margo nie wiem, ale podejrzewam, że 16 205... Tak więc koła funcarvera powodują jeszcze większe starty niż u black margo.
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś więcej rozumiejący wypowiedział się w tej kwestii.
PatTDI napisał(a):Przy pomiarach na hamowni podwoziowej liczy sie moc na silniku..
funcarver napisał(a):nixu, większej turbawki i Ic narazie nie robie
BoRaS napisał(a):funcarver napisał(a):nixu, większej turbawki i Ic narazie nie robie
Czy w BKD zmiana turbo na wieksze pociaga za soba automatycznie zmiane IC??
Tzn. czy np. zmieniajac turbawke mozna, czy absolutnie nie mozna zostawic seryjnego IC???
Aligator napisał(a):Seryjnie w BKD masz już wystarczająco duży IC na moce rzędu 220-230+KM
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość