Audi 80 B4 Competition 1994r bazowo silnik 2.0 16V 140PS benzyna - swap na 1.9TDi AVF
Turbo GT2260V coustomowy kolektor wydechowy
Big IC z metalowym orurowaniem, kolektor ssacy TDi130PS, stożek Apexi
sprzęgło z jednomasowym kołem zamachowym, podwójna sprężyna w docisku
wydech 2.5cala
pompowtryskiwacze 073AL
6cio biegowa skrzynia napęd quattro
Auto mechanicznie przygotowane przez właściciela, strojenie Live-mapping by MR-Motors. W związku z tym, że na chwile obecną posiadamy tylko hamownie 2WD na czas strojenia zamontowana była skrzynia biegów FWD. Niebawem, bo już na początku stycznia w silniku zagości wałek DDynamic (jeżeli efekt będzie zadowalający postaram się zamieścić wykresy z uzyskanych przyrostów)

Kolejne auto to Passat B5 3B 1998 seryjnie z silnikiem 1.9TDi 110PS AFN, swap silnika wraz z elektroniką sterującą na 2.0TDi 8V BGW
Turbo coustomowe zbudowane na bazie GT2260V, kolektor wydechowy coustomowy tzw. "baranek"
Very Big IC z metalowym orurowaniem, kolektor ssacy TDi130PS
sprzęgło z jednomasowym odelżonym kołem zamachowym 240mm, podwójna sprężyna w docisku
wydech 2,7cala z dwoma przelotowymi tłumikami
pompowtryskiwacze 073AL
6cio biegowa bardzo długa skrzynia biegów z 2.5TDi o oznaczeniu DQS, napęd FWD
mapsensor 350KPH
soft bez przepływomierza
modyfikowana głowica silnika z patentami ze sportów samochodowych
wiele zmian oraz moich patentów przydatnych do uzyskania dużej mocy przy wałku i big pompkach
Passat to moje auto. Jest to projekt rozwojowy, czeka już wałek. W tym silniku będą także zamontowane "duże" końcówki wtrysków Fratelli Bosio. Wynik narazie nie powala na kolana ale to jak wspomniałem nie jest finisz. Chociaż mało które very big turbo ma 350Nm przy 2000obr

I na koniec Octavia 2 z silnikiem 2.0TDi 16V BKD.
Duże turbo
wydech 2,75cala z dwoma przelotowymi tłumikami
kilka metalowych rur z polerowanej nierdzewki zamiast niepasujacych bądz nieprzemyslanych seryjnych rozwiazań
Projekt wykonany mechanicznie oraz strojenie u nas.

Pozdrawiam