Nie posiadam na chwilę obecną mojego pierwszego wykresu serii + mapy w diagtroniku, ale chciałem sam dla siebie zweryfikować hamownie i potencjał auta na innej hamowni...
Seria w diagu wyszła następująca: 148ps 346nm, po adaptacji wirusa ukazał się wynik 180ps i 390nm
Natomiast po 4 miesiącach dokonałem pomiaru na hamowni kreatorze mocy wynik ukazał się następujący.. program lekko dymny.. turbo 1,55bara.. na wykresie w kreatorze widać małe wielbłądy? a na poprzednim wykresie, którego nie mogę znaleźć linie są ładniej namalowane:)
Różnice mocy i nm.. może są spowodowane temperaturą powietrza.. niestety smic i chyba odczuje wszystko.. ale w lutym zagości fmic od Przemo-car igt1749vb, której usilnie szukam... no i będzie korekta..
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7dc ... 2a61c.html
Wywaliłem również kata za którego dostałem 600zl wiec to prawie kwota za pół przelotu
ok 12 lutego jadę na mody, zobaczymy co da się zrobić, więc napewno wrzucę poprawiony wykres.. a tak w ogóle to mam do wyboru 2 turba od arl (seria 1.5bara) i bpx(seria 1.55bara) .
szacując, że oba turba są w dobrym stanie to bpx na końcowym wyniku będzie lepszy??