Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kingsoft napisał(a):nie powinno się ruszać sztangi na turbinie, ale w Twoim przypadku chyba powrócono do seryjnego jej ustawienia.
kingsoft napisał(a):A skoro ASZ Cię objeżdża to nawet tych 150km nie masz
kingsoft napisał(a):Sprawdziłbym kompresje, jeśli silnik oleju nie bierze to pompka lub pompki do wymiany wtedy odświeżysz moc silnika
lukaszlsw napisał(a):W tych logach to ja widzę bardzo słabo budzącą się do życia turbinę (jak na gt17)
lukaszlsw napisał(a):turbina przed twoją ingerencją ładnie wstawała, teraz pewnie jeździ się dużo gorzej. Nie nazwałbym tego przeładowującym turbiną, po prostu łapie ci sekundowego overboosta a górą trzyma już ok. Ja tak miałem i było to spowodowane dużym przebiegiem turbiny Ani czyszczenie vnt/wymiana zaworka nie pomogła. notlaufa też Ci nie złapie. Powróciłbym do seryjnego ustawienia sztangi i jeździł nie szukając dziury w całym.
raczej mechaniki nie robią. Jak auto nie nadaje się do programu, wysyłają robotę do Michała. Dygus kontakt do niego wysłałem Ci jakiś czas temu na priv.IroN_87 napisał(a):W Krakowie masz też Compsport
IroN_87 napisał(a):turbo-tec już nie robi turbin z ARL-a
kobzyr napisał(a):trochę za ostro rozkręcił sztanga byś nie miał przeładowań
Poniewaz poczatkowo turbo dosc znacznie przeladowywalo i byla obawa wlasciciela o bezpieczenstwo pracy turbiny i ewentualnych skutkow rozwalenia sie wirnika po stronie zimnej, sztanga zostala doraznie ustawiona na bezpieczne cisnienie, niestety kosztem mocy. Turbo nie bylo wyciagane i nie bylo czyszczone VNT z braku czasu/zlecenia takiej czynnosci. Auto trzyma serie, niemniej jednak jest relatywnie slabsze, niz przy przeladowujacej turbinie, gdzie wieksza moc zazwyczaj jest odczuwana, choc nie zawsze bezpieczna.kobzyr napisał(a):Axee trochę za ostro rozkręcił sztanga byś nie miał przeładowań.
kobzyr napisał(a):za ostro
dygus napisał(a):Witam,
Pogrzebałem na forum i 156 koni i 330 niutonów to trochę poniżej normy jak na normę w ARL-u. Każdy miał zazwyczaj ponad 160 koni a widziałem wykresy kolegów którzy w serii ponad 180 mieli. Początkowo mi to wystarczało ale trochę sie denerwuję jak paczę na te wasze ładne kreski i że zdrowy ASZ mnie objeżdża. Mój wykres:
Axee napisał(a):sztanga zostala doraznie ustawiona na bezpieczne cisnienie, niestety kosztem mocy. Turbo nie bylo wyciagane i nie bylo czyszczone VNT z braku czasu/zlecenia takiej czynnosci. Auto trzyma serie, niemniej jednak jest relatywnie slabsze, niz przy przeladowujacej turbinie, gdzie wieksza moc zazwyczaj jest odczuwana, choc nie zawsze bezpieczna.
GruchaARL napisał(a):Mocy w dieslu nie robi się z regulacji sztangi jak i z doładowania. Parametry na logach zarówno doładowanie jak i dawka paliwa są prawidłowe i auto prawidłowo moc produkuje. słabiej jest nie ze względu na długość sztangi. Długość sztangi może mieć znaczenie na wstawanie turbo ale nie na moc maksymalną. Tak to każdy by se sztangę regulował żeby uzyskać więcej koni . To po co jeździć i płacić za softy. Brać klucz 10 i śrubokręt płaski, wynająć hamownię na 2godziny i jazda .
GruchaARL napisał(a):można powiedzieć że wspólnie z Łukaszem zjedliśmy sobie zęby na temacie źle wstających turbosprężarek ARL zarówno oryginalnych i tych po regeneracji
rumianko napisał(a):ja zaczynam szukać przed programem co jest nie tak
GruchaARL napisał(a):dygus napisał(a):Witam,
Przyczyna jest do ogarnięcia dosłownie w godzinkę czasu. Kolejna sprawa to jeżeli chodzi o sprawdzenie wydajności pompek i ich poprawnej kalibracji Łukasz ma zajebistą wiedzę na ten temat. Jedź do Sącza.
kingsoft napisał(a):regeneracji lub wymiany
kobzyr napisał(a):leon69yh wrzuć logi tutaj chętnie zobaczę czy faktycznie turbo nadaje się dokingsoft napisał(a):regeneracji lub wymiany
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości