przez mlynek » 12 stycznia 2016, 17:49
Pelikson, piszesz tak, jak gdybyś nigdy na tym nie jeździł, a skoro piszesz to podejrzewam, że piszesz to z doświadczenia? KTM 125 SX seryjnie ma ok. 40KM mocy, a z dobrym dyfuzorem nawet 51 KM (taki był u brata). 250cc ma wg niektórych danych (o które ciężko) podobną (seryjną) moc. Może troszkę więcej Nm. Więc nie pisz farmazonów, że na 125 to może młodzik zaczynać - może jeszcze taki 6-8 latek? Życzę mu powodzenia, bo szybciutko - w najlepszym przypadku - wylądowałby w szpitalu. Dla nawet dorosłego, 125cc to jest super wybór na sam początek. Zamiast SX można nawet kupić EXC, który jest przystosowany do jazdy po drogach publicznych i nie jest taki "narwany" jak SX. Co do 4T to prawda, że to nie przelewki, bo tam każdy ruch manetki, niezależnie od biegu (1-5) zrzuca z siedzenia. Ja gdy zsiadałem czy to z KTMa 125cc 2T, czy to z Hondy 450cc 4T, po 20-30 minutach jazdy po lasach, nie czułem już rąk. to tak jakbyś w jak najszybszym czasie przerzucił łopatą tonę węgla. Oczywiście, jak ktoś jeździ na co dzień, to tego nie odczuwa, ale ja jeździłem tylko jeden weekend w miesiącu, gdy przyjeżdżałem do brata na wieś.
Sorry za OT. Chcesz Pelikson, podyskutować, to załóż temat w off-topic.
pozdrawiam

Seat Leon 1.9 TD
I ASV
+ @@@ Turbo ASZ + wtryski 0.216 WZM + program
by kobzyr + sztywne koło + tarcz i docisk SACHS z Golfa III 1.9 TDI/Corrado G60