silnik bazowo 1.9 VP
pompa 11mm
końcówki wtrysków Race 0,260
sportowy wałek f-my Dbilas Dynamic
dosyć wydajna turbina by Garett
Duży IC, wydech, wzmocnione sprzęgło itp itd
LIVE MAPPING by MR-MOTORS

Pozdrawiam
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Orzeł napisał(a):, ale tylko na wyscigi
Rogalotti napisał(a):EGT w ponad 30sto stopniowym upale nie przekracza 820stopni. Soft praktycznie bezdymny
jakie to czasy ogarnie?
aw69 napisał(a):silik 100% VP...co do zywotnosci to juz zalezy tylko odemnie i mojego stylu jazdyBardziej niz o dól silnika martiwe się o uszczelke pod głowicą
leoTDI napisał(a): Kupiłem jednak nowe śruby ARP i pójdę wtedy z "koksem" jeszcze troszeczkę
afn110 napisał(a):leoTDI napisał(a): Kupiłem jednak nowe śruby ARP i pójdę wtedy z "koksem" jeszcze troszeczkę
a jaki koszt takich srub ARP? slyszalem ze drogie.
Chyba tez czeka Was wymiana, dlaczego przy takiej mocy i zawansowaniu przerobek nie zrobiliscie tego odrazu?
leoTDI napisał(a):Za ARP dałem 500,- zł (drogo).
jooo ... imasz rację, już się martw, ale to wynika ze słabych śrub raczej
aw69 napisał(a):jooo ... imasz rację, już się martw, ale to wynika ze słabych śrub raczej
Tak...co ty nie powiesz ?
Raczej się mylisz
o kant dupy mozna sobie te ARP rozbic...to tyle odemnieJak chcesz moge ci swoje odsprzedac...
aw69 napisał(a):Panowie te śruby nic nie daja...przetestowane przezemnie i przepraktykowane juz od podszewki, a do takiej małej piczki jak gt17 to stykną ci ori śruby i niema sie co w koszta wpieprzać....A jak idziesz w hard core tak jak ja to zapomnij ze ci to czape utrzyma na bloku, mozesz sobie i na super glue przykleic i tak nic nie pomożeNarazie praktykuje inny mod jesli bedzie oki to obiecuje ze sie z wami podziele tą wiedzą:)
...skoro tak twierdzisz,
to proszę to uzasadnić, bo wg Twojego słowa, to przynajmniej większość tunerów się myli ... a w tym wypadku porywasz się na ich wiedzę, czy raczej ich ... niewiedzę.
Mnie mój tuner (aligator) polecił ARP ... więc
Konkrety proszę, ew. linki n/t
ps
a to ciekawe
Chodzi o góra 190kM
aw69 napisał(a):...skoro tak twierdzisz,
to proszę to uzasadnić, bo wg Twojego słowa, to przynajmniej większość tunerów się myli ... a w tym wypadku porywasz się na ich wiedzę, czy raczej ich ... niewiedzę.
Mnie mój tuner (aligator) polecił ARP ... więc
Konkrety proszę, ew. linki n/t
ps
a to ciekawe
Kolego ja to wszystko przepraktykowalem na swojej niuńce juz ponad rok temu....Tak to prosze pokaz mi jakies jezdzace auto VP na konkret modach w PL ? Prosze pokaz chodz jedno auto VP na naprawde duzej sprezarce i mocy + - 250 KM ? Bylo kilka aut i jezdzilo ale krotko.... wiekszosc poszla w swap na PD druga czesc pozbyla sie aut, silnikow.... I powiem ci wiecej....Wiekoszosc tunerow w PL nawet do czynienia nie miala z takimi modyfikacjami na silniku VP, więc prosze cie nie mow mi takich pierdół...bo ja juz to wszystko mialem.
[ Dodano: Sro 06 Sie, 2008 ]Chodzi o góra 190kM
tym bardziej do 190 KM to niema co sobie głowy zawracać ARP.
aw69 napisał(a):ja jestem spokojnyChciałem tylko przekazać dość cenną wiedzę, ale jak widać niektórym nieda sie poprostu czegos wytłumaczyć.
aw69 napisał(a):Kolego ja to wszystko przepraktykowalem na swojej niuńce juz ponad rok temu....Tak to prosze pokaz mi jakies jezdzace auto VP na konkret modach w PL ? Prosze pokaz chodz jedno auto VP na naprawde duzej sprezarce i mocy + - 250 KM ? Bylo kilka aut i jezdzilo ale krotko.... wiekszosc poszla w swap na PD druga czesc pozbyla sie aut, silnikow.... I powiem ci wiecej....Wiekoszosc tunerow w PL nawet do czynienia nie miala z takimi modyfikacjami na silniku VP, więc prosze cie nie mow mi takich pierdół...bo ja juz to wszystko mialem.
PatTDI napisał(a):My robilismy takich samochodw kilka i powiem szczerze ze twoj problem wynikajacy z podnoszenia glowicy wynika z czego innego.
PatTDI napisał(a):Wy w Warszawie zawsze byliscie najlepsi i robiliscie rzeczy o ktorych innym sie nawet nie snilo![]()
![]()
Sorry za OT.
zadnym z tych samochodow nie bylo zamontowanych szpilek ARP tylko nowe ORYGINALNE sruby do tego silnika i nie mielismy problemow z uszczelka.
Rogalotti napisał(a):A ja myślę Pat troche inaczej, Wy jednak to jesteście potęga
PatTDI napisał(a):Aha o czasu kiedy ostatni raz rozmawialismy (bylo to dawno) widze ze troche bardzij uszczypliwy sie zrobiles. Czego to jest zasluga??
jaro4444 napisał(a):PatTDI napisał(a):My robilismy takich samochodw kilka i powiem szczerze ze twoj problem wynikajacy z podnoszenia glowicy wynika z czego innego.
Skoro temat jest opanowany i znany to dla ogólnego pożytku można przybliżyć tą przyczynę i jak jej zaradzić?
W zadnym z tych samochodow nie bylo zamontowanych szpilek ARP tylko nowe ORYGINALNE sruby do tego silnika i nie mielismy problemow z uszczelka.
PatTDI napisał(a):Temat jest znany i opanowany ale przyczyny nie zdradzimy poniewaz zyjemy z modyfikacji i jest to nasza tajemnica.
Patrox napisał(a):Jaro4444, musisz to zrozumieć że wiedzą którą zdobyli nie była wiedzą przekazaną od innych tylko samodzielnie zdobytą. I należy im się jak najbardziej aby zachowali ją dla siebie. Gdyby wszystkie karty zostały odkryte tunerzy nie zarobiliby na opłaty bo każdy robiłby to sam w garażu. Trochę szacunku do lat poświęconych przy projektach i wielu niepowodzeniach związanych z eksperymentami. Koniec OT
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości