Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Octavia TDI - AHF ze Śląska by Aligator

Wykresy z hamowni naszych Leonów

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Octavia TDI - AHF ze Śląska by Aligator

Postprzez Luca » 30 maja 2005, 10:48

Witam serdecznie Was wszystkich, jak już wiadomo po moich ostatnich problemach ze sprężarkami, zaczęliśmy myśleć z chłopakami z CompSportu i Wojtkiem z Master Tuning Katowice (Aligator)jak tu zaradzić tym problemom i zwiększyć jeszcze moc na tyle by przy jej rozsądnym wykorzystywaniu samochód mógł dość przyjemnie jeździć.

Po ostatniej wymianie sprężarki w CompSporcie, samochód pracował jak należy, zrobił kolejne tys km bez większych problemów. Zamontowaliśmy wskaźniki doładowania i temperatury oleju, co daje pewien pogląd na sytuacje z silnikiem i osprzętem.

Decyzja zapadła dość szybko: ALIGATOR KATOWICE MT Oddział

Po konsultacjach z Alim, zaczęliśmy powoli zbierać elementy pozwalające na zwiększenie mocy (nikt nie z nas nie twierdzi że ta moc jest bezpieczna, trzeba się po prostu dość solidnie z nią obchodzić bo może tłok w kolanko uderzyć lub tłumikiem popłynąć)

Setup na dziś to:

- IC z Iveco by CompSport
- Turbo 150 ARL
- wtryski hybrydy by Ali 216
- pompa 11 mm
- cała reszta seryjna i nie zmieniana od nowości
- sprzęgło delikatnie ślizga ale ma już 192 kkm
- oprogramowanie by Ali
Wszystko zmontowane i zestrojone w MT Katowice Aligator

Powiem krótko „Nie mam pytań” samochód zapina jak wściekły.

Dziękuje w tym miejscu wszystkim, którzy przyczynili się do tego co jest obecnie.
Zrobione to zostało również ku pamięci mojego Szwagra - Krisa, który był fanem Octavi i niestety zginął w wypadku jadąc na Modlin 27-09-03.

Wkrótce kolejny wykres po wymianie sprzęgła i innych owianych słodką tajemnica modyfikacjach.
Pozdrawiam Wszystkich

Poniżej wykres mocy z hamowni obciążeniowej TTC Kraków
Na tym programie samochód ma przejechane już 11 kkm i jeździ cały czas.
Obrazek
Luca

Reklama

Re: Octavia TDI - AHF ze Śląska by Aligator

Postprzez mm.max » 30 maja 2005, 11:25

Rewelacja !! Takie kompleksowe podejście do tuningu VP mi się podoba najbardziej !!

Rozumiem, że autko ma 192kkm przelotu ?? :shock: :shock: Jeżeli tak to jestem w szoku :shock:
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez Bart » 30 maja 2005, 17:56

masakra, ale musi dawać czadu :) gratuluje decyzji i gratuluje osobą ktore zajely sie tuningowaniem tego autka,IMHO wyglada wykresik bardzo imponująco
Bart

Postprzez Luca » 30 maja 2005, 21:32

mm.max napisał(a):Rewelacja !! Takie kompleksowe podejście do tuningu VP mi się podoba najbardziej !!

Rozumiem, że autko ma 192kkm przelotu ?? :shock: :shock: Jeżeli tak to jestem w szoku :shock:

Dzieki, tak samochód ma obecnie przejechane 192 tys km, jest to rodzinne czeskie kombi, które ma niecałe 3 lata wiec sami widzicie ile robi sobie km po naszych drogach...........
Ogólnie chodzi o to by nie stało na serwisach tylko trzeskało te km, i służyło jak najlepiej.
Poprostu pracuje na maxa i to w dość nie typowych warunkach, kamieniołomy, kopalnie odkrywkowe i te sprawy........
Moc wykorzystywana jest wtedu gdy trzeba i jest jej w miare wystrarczająco, nie chce by wbijały mi się tłoki w kolana.
Przy 200 tys zmieniamy sprzegło -no mamy zamiar, a na razie przy tym momencie bardzo delikatnie ślizga, zobaczymy i jeszcze inne niespodzianki, wiec nowy wykres bedzie za niedługo. Jak to Ali mówi "Tester sie z niej robi"
Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów.
Luca

Postprzez Wiktor_OST » 31 maja 2005, 19:56

Tiu Tiuu :-D no to octavka dostala skrzydel :-D gratuluje modow naprawde godne wyniki :-D
Pozdrawiam Wiktor_Ost
ALH=172KM, 338NM
Wiktor_OST
Signo
Signo

Auto: tdi by CompSport

Powrót do Wykresy