B4ME napisał(a):Mi zwykłego softa Ali robił blisko 4h , nie mów że wrzucił softa i reszte grał w pasjansa...
Widzisz, jakbys czytal cos wiecej niz to co napisze sie na tym forum wiedzialbys ze ALigatora bezwzglednie polecam kazdemu ktory sie spyta o jego uslugi, poniewaz znam go z czasow gdy szly rekordy na 1/4 mili, wiem doskonale jak robi - czytaj nieliczny strojacy auta, i wiem ze wyciska z kazdego setupu to co ma byc wycisnieete.
Za to mam do niego duzy szacunek, poniewaz pracuje z pasja, a nie dla $$$, podobny szacunek mam do kilku tylko firm z polski, wszystkie tu i owdzie polecane...
posadzajac Go o jakiekolwiek gotowce niemal sie pograzasz wypowiadajac herezje
adii100 napisał(a):Ze strony firmy Pana EVO wynika,że naprawdę zacne projekty robi...

Ale jak się nie mylę jest to hamownia zakładana na koła i moc i program jest robiony w trakcie jazdy tak?
tak, program zawsze robiony na drodze 3,4,5 i 6 bieg dla dokladnego wystrojenia kazdej korekcji, tak to jest to hamownia drogowa i pomiar jesli chodzi o diesla jest tylko przed i po modyfikacji, w benzynie hamuje co modyfikacje - ona sie rzadzi innym prawem nieco.. i tam inne rzeczy maja wplyw na moc.
Na strone nie patrz nie aktualizowana byla kupe czasu, mialem wazniejsze sprawy na glowie niz zmiana wystroju.
jędrek napisał(a):Evo to twoim zdaniem wiekszosc firm ma gotiwce na ktore sa wprowadzane poprawki?Ja jezdze zazwyczaj w granicach 2,5-3 tys obrotow wiec uwazam ze moc w tych granicach powinna byc rozlozona co nie zmienia faktu iz mam VP i tez czasem go pocioram do 4-4,2 tys.
Do czego dazde jesli moment 500 Nm jest osiagana przy 2000 - 2200 obrotach to fakt najprzyjemniejsza frajda tylko jak do tego ma sie turbina skoro wlasciciel nie pociagnie auta na wyzsze obroty bo wtych granicach ma max moment.Druga sprawa widze ze sprzeglo jest seryjne i jak dlugo wytrzyma takie obciazenie.Program jest bezdymny a nie ma dodatkowego IC ?Ja przy swoim programie dajac w sandal na 2 zostawiam czarna chmure
Tak moim i nie tylko moim zdaniem wiekszosc firm bazuje na gotowcach,, lub tez pakietach gotowych map na dana moc/mod widac to doskonale po wykresach niektorych firm. co do jezdzenia
jesli nie zrozumiesz ze nie jezdzi sie momentem na silniku a momentem na kolach, a dokladniej moca tam urzedujaca to mozesz sobie do konca smierci masowac plecy momentem, ja nie mam nic do tego, ze regularnie kopiesz naped i plecy wstajacymi niutonami. Normalni uzytkownicy jezdza w zakresie mocy uzytecznej, czyli w tym przypadku do 5krpm, podpierajac sie niekiedy tylko elastycznoscia silnika, i tu wazny jest moment gdy brakuje czasu na normalna redukcje bo wydluzyloby to jakis manewr, np wyjscie z zakretu, lub zerwanie przyczepnosci by pojsc cos bokiem, a akurat silnik jest w przedziale obrotow gdzie masz juz duza moc z najwyzsza sprawnoscia silnika czyli maks moment..
pokaz mi ktory normalny uzytkownik klepie przy 1000 rpm w normalnej jezdzie na 5 biegu gaz w deche i czeka az turbo wstanie, a propo dymu na 2 wystarczy porobic wszystko po mapie zamiast przeplywce, i ecu nie poleje zbyt duza intensywnascia paliwa, i dymu nie bedzie...
-- 14 gru 2011, o 12:49 --
marcus415 napisał(a):Klikoś napisał(a):marcus415 napisał(a):Bo ja te "kilka" stowek juz dawno wlozylem

Włożyłeś tylko w nieodpowiednim miejscu, a teraz Ci przykro, że masz płaskie 433.8 z gotowca.

Glupio zrobilem, tyle kasy i modow, a tu wystarczylo pojechac do wrocka
BTW Chlopaki cos Wam sie pomieszalo, bo Prima Aprilis jest 1 kwietnia a nie w grudniu

CS to nawet dla siebie na wyscigi ladowal gotowce i to z Nitro tylko 500Nm>
http://www.compsport.pl//projekty/more/2
Jakbys cokolwiek zauwazyl to juz stary projekt, z duza dmuchawa wstajaca duzo gorzej od gtb a co za tym idzie nie bylo boostu by moc spalic paliwo, zamiast wybrzydzac i twierdzic o kwietniu sprobujcie przebic w jakims projekcie takie wartosci, pokazecie filmik ze turbo dmuchlo 2 bar przy 1500 rpm i moment sam sie znajdzie...
Ciekaw jestem zkad ty masz takie informacje o CS, z tego co wiem to dlugo jezdzili i stroili auto pod wyscigi uzyskujac maks co sie dalo z owczesnego setupu.