R-Performance :

CompSport :

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
czy wynik pomiaru w CS jest wynikiem pierwszym czy jednym z kolejnych na zagrzanym aucie ? to wazne ile razy hamowali auto !
TuneFORCE napisał(a):Dla mnie to ten cały temat jest z d.. wzięty i nie bardzo rozumiem co miał na celu...
...który z tych wykresów jest bardziej wiarygodny
TuneFORCE napisał(a):Gdyby właściciel podał kilka info z logow, to by mozna było mniej wiecej określić ile jest...
Boost, przepływ, zapłon, lambda...
TuneFORCE napisał(a):Grucha to Ty w swojej impertynenckiej zaczepce chciałeś parametry a nie "my/wy", a ja tak mam że olewam złośliwych ludzików...
Jeśli nie zrozumiałeś intencji mojego pytania w tym temacie to już twój problem, nie będę Ci tego tłumaczył...
TuneFORCE napisał(a):Jeszcze jest jedna, bardzo ważna składowa pomiaru...kalibracja prędkości obrotowej....wystarczy że operator ustawi powiedzmy 4000rpm, a w rzeczywistości będzie n 3900 albo 4100...efekt końcowy to może być np. 5hp w jedną albo drugą stronę, my mamy kartę i sterownik hamowni odczytuje realną prędkość obrotową, chyba ze hamujemy coś starszego bez obd...
Szary93 napisał(a):GruchaARL, chciałem mieć soft pod paliwo 98 żeby nie jeździć specjalnie tankować 100
Szary93 napisał(a):Po za tym jak widzisz auto jest mocniejsze i to sporo.
IroN_87 napisał(a):GruchaARL, Przecież masz wykres poprzedniego programu i obecnego z tej samej hamowni...
Szary93 napisał(a):GruchaARL, dokładnie chodzi o to że to jest na tej samej hamowni, nakładaliśmy jeden wykres na drugi i widać czarno na białym. Po za tym nie chodzi tu o kreski ale po prostu tą różnice czuć na asfalcie.
GruchaARL napisał(a):
Czyli rozumiem, że Witek zrobił 380KM na paliwie 100, i słabszy program na paliwie 98. Bardziej skłaniałbym się do tego dlaczego nie pojechałeś do Witka na np: korektę programu pod paliwo 98 i przy okazji mocniejszy soft?? Zapłacił byś raczej za korektę tylko
IroN_87 napisał(a):Nie, dalej nie ogarniasz.. dwa pierwsze wykresy masz na paliwie 100 z programem Witka, gdzie w Bielsku wyszła na 100 oktanach mniejsza moc niż na nowym programie na 98 oktanach. Nie było żadnego słabszego programu Witka na paliwie 98.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości