Ja już kiedyś prosiłem was o log 001 takiego pierwszego lepszego zrobionego na przykładowo 60mg vpka.
Do dzisiaj poza wymądrzaniem się niczego nie widziałem i idę o zakład,że nie zobaczę.Dopóki nie zmienisz fizycznego ustawienia paca rsw,to możesz sobie ustawić nawet taką dawkę,jak w arlu.
Dziwne,że jakoś pomimo tych wszystkich mg nie potrafisz wycisnąć z jakiegokolwiek vp więcej,niż każdy inny.Masz pompę 11/230tki i nie możesz zrobić z tego więcej,jak 200 koni.Gdzie się zatem podziewają twoje miligramy?
Na 216tkach robisz to samo,co pierwszy lepszy domorosły tuner amator.Gdzie są zatem te twoje miligramy

Dla Ciebie liczy się tylko to,co zrobisz w mapie,ustawisz mistrzu powiedzmy 60mg i co z tego?Jakie przy tej dawce uzyskasz napięcie?Będzie wyższe,niż było przy 51mg?
POKAŻ MI LOGA 001,GDZIE PRZY 60/70/100MG NAPIĘCIE BĘDZIE WYŻSZE,NIŻ BYŁO PRZY 51MG PRZY TYM SAMYM STARTOWYM.
Póki co,to Ty wypisujesz farmazony,myląc vp z pdkiem.
Jakie Ty masz pojęcie o pompach,ile takich zmodyfikowałeś,w ilu walczyłeś z nastawnikami,napięciami,ustawieniami?Znasz wartości katalogowe wydatków pomp przy poszczególnych napięciach?
Wiesz,że testując pompy na stole probierczym nie ustawia się dawki,tylko dane,wymagane dla pewnych rpm NAPIĘCIE?
To napięcie,tylko i wyłącznie miks voltarzu i amperarzu decyduje o tej dawce paliwa.Fizycznie nie jest ona do zmierzenia nigdzie indziej,jak tylko na specjalistycznym stanowisku testowym.
Klepnąć w sofcie 60mg,to nie sztuka

,drugi raz napiszę,pokaż mi inżynierze loga,w którym po Twoich magicznych zabiegach uda się zrobić wyższe,niż wcześniej napięcie.Czekam,bez tego nie zaczynaj dyskusji.
Dla twojej informcji,nastawnik to urządzenie napięciowe,nie dawkowe.To,ile wlejesz paliwa zależy tylko i wyłącznie od wartości napięcia zwrotnego,panie mądry,od napięcia,a nie durnej wartości 60mg,czy 70mg.
Ja mam tak zmodyfikowany nastawnik,że wleje więcej przy 46mg/4.25v,niż każdy twój vp zrobiony na 60mg i 4.6v.A przy 4.48 wlewa tyle,ile ty byś chciał mieć wlane przy 60mg.
Ale niby ktoś taki,jak ja mógłby coś takiego zrobić.Gdyby ilość wlanego paliwa zależała o wartości dawki,to nie byłoby jej więcej przy 4.25v,a niżeli było przy 4.4v.
Nie ucz mnie zasady działa nastawników indukcyjnych,bo jak takowe rozpracowywałem,to Ty szukałeś sposobu na sztuczne/iluzoryczne zwiększanie dawki w sofcie,czyli na mydlenie oczu.
kingsoft napisał(a):To że nieumiejący prawidłowo modyfikować oprogramowanie stoją przed ścianą widząc tylko 51mg dla sterownika 012 czy 018
Ręce opadają.Wiesz jakie jest max wychylenie palca rsw dla nastawnika hdk 196(taki afn)?Inżynierowie boscha kalibrują każdy jeden nastawnik tak,że ten złapie tylko tyle,ile ma ustawione w fabrycznej kalibracji i basta,przy fabrycznym startowym jest to 4.48v i finito.
Choćbyś w mapie ustawił i 70mg,to bez ingerencji w nastawnik nie zrobisz i tak wyższego napięcia,niż powiedzmy 4.5v/51mg.
Na sam koniec powiedz mi,jak sprawdzić dokładną dawkę paliwa w vp?
Powiem tylko tyle,jeden nastawnik z vp łapie max 4.4v,drugi 4.44v,inny z kolei 4.48,są takie,które łapią 4.5,a nawet 4.6v.
W jaki sposób ktoś taki,jak Ty jest w stanie zmierzyć dokładną dawkę paliwa,bez montowania pompy na stole probierczym?Mam rozumieć,że wyrocznią jest owa wartość w jednej z map paliwowych,tak?
Jeżeli tak,to jesteś kochany w bardzo ciemnej d..i,ale poczekajmy,może pokażesz takiego loga,który potwierdzi Twoją bajeczkę.
Podam Ci dane katalogowe/testowe dla pompy 0 460 404 977,czyli 10tki ala golf 4
2050rpm/1000suwów/3890mv min 49.50mg,a max 51.90mg.Tyle ma walć ta pompa przy napięciu 3890mv.Żebyś wiedział,owo 3890 to nie jest odpowiednik tego samego napięcie w sofcie,ale to już info poza tematem.
Teraz taki sam przykład dla pompy od afna,czyli 0 460 404 969
2050rpm/1000suwów/3890mv min 48.20,a max 51.20mg.Jak widzisz są pewne różnice w wartościach dawki przy tym samym napięciu testowym.
Więc zrozum,że wartość 51mg/60mg/100mg nic bez odpowiedniego,wyższego napięcia,nie znaczą.Możesz sobie zmieniać owe cyferki do bólu,jak nie zwiększysz napięcia,to szkoda tylko Twojego czasu.
Teraz taka 0 460 414 987,czyli owa 107j.W sofcie max dla tej pompy,to też 51mg,nieprawdaż?Więc dlaczego podczas testów na specjalistycznym stanowisku wlewa ponad 60mg,dodam tylko,że przy max napięciu zwrotnym ze sterownika msa/edc.
Teraz patrz
2000rpm/3790mv/1000 suwów min 58.80mg,a max 63mg.Dla napięcia 3790mv wlewa maksymalnie aż 63mg.Gdzie zatem owe 51mg,które w sofcie stanowi tę barierę,dla wielu nie do przejścia.
Ustawisz w ograniczniku momentu 51mg,a wleje fizycznie 63mg,ustawisz powiedzmy 60mg,też wleje 63mg,zwiększysz w mapie do 70mg i nie wleje więcej,jak 63mg.Wiesz dlaczego?Bo napięcie,czyli w efekcie położenie pierścienia dozatora dawki vs otwory przelewowe w tłoroździelaczu, będzie przy każdej z tych Twoich mega dawek identyczne.Staniesz na pewnym napięciu i dalej go nie ruszysz,bez względu na dawkę.
Jedynie zwiększając wartość napięcia startowego wymusisz nieco wyższe napięcie maksymalne,zawsze wyższe o wartość podbitego startowego.Dlatego piszę,proszę o logi z wyższym napięciem przy np.60mg przy tym samym startowym,jakie było przy 51mg,przed cudownym zwiększeniem dawki w sofcie.
Mam rozumieć,że ty wyciągnąłbyś z takiej 107j nie 63mg,ale pewnie ze 100mg.Jeżeli nie zmusisz pompy do wygenerowania większego,jak 3790mv(napięcie testowe,nie mylić z napięciem zwrotnym ze sterownika)to możesz sobie ustawiać te 100mg.
kingsoft napisał(a):A ty będziesz zmieniał napięcie za 20lat tak samo, zastanów jak zachowa się turbo dla dawki 30, 40,50 ,60 ,70 mg jak ty zawsze będziesz zmieniał napięcie a nie dawkę paliwa, komputer nigdy nie będzie mądry po twoich modach ty go oszukujesz robiąc z niego głupiego.
Bo ja w przeciwieństwie do Ciebie grzebę w pompach i nastawnikach,tym samym wiem,że Twoje wyliczenie dawki bez odpowiednika w napięciu,to pic na wodę.
Jak zachowa się turbo przy 2000rpm dla dawki 45mg i napięciu 3.3v,a jak dla dawki 48mg i napięciu 3.3v-identycznie.
Jak będzie wstawała przy dawce 45mg i 3.3v/2000,a jak dla dawki 45mg i 3.5v/2000?-odpowiedz sobie sam.
Ile dmuchnie przy wyższym napięciu dla 2000rpm,a ile przy niższym?
Zrobisz dawkę 57mg/2000 i przykładowo 3.7v i dmuchnie tak samo,jak dla dawki 51mg/3.7v,bo pierścień dozatora dawki stanie w położeniu,jakie wyniknie z napięcia 3.7v.Dawka dla nastawnika nic nie znaczy,on pracuje na napięciu,miksie amperów i voltów.
Mapa napięcia,to suma owej dawki i napięcia,jakie jest każdej dawce przypisane.Zrobisz przy 2000 49mg/3.5v,ale równie dobrze zrobisz te 3.5v/2000 przy dawce 46mg.I cóż z tego,że dawka będzie większa,skoro napięcie identyczne.Za ch..a nie wlejesz więcej.
Sterownik ma w zadzie to,jaką mu zadasz dawkę,on w ułamku sekundy wyliczy na jej podstawie napięcie,które przekaże do nastawnika,a ten zrobi swoje,czyli wygeneruje i odeśle jako zwrotne do ecu,żeby ten mógł je odczytać.
Kiedyś,kiedyś łudziliśmy się,że nastawnik zrobi takie napięcie,jakie sobie ustawimy,byłe by nie większe,jak 5v.Okazuje się,że ta franca staje na 4.48v i nie drgnie nawet o mv.Bez względu na wartości dawek,4.48v i ściana,czy to 51mg,czy 60mg.
Czeka z utęsknieniem na tego loga 001,którego nigdy nie zobaczę.