Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Toledo ASV by Diagtronik

Wykresy z hamowni naszych Leonów

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Toledo ASV by Diagtronik

Postprzez KMarcel » 3 października 2007, 13:09

Wczoraj zavirusowałem Toledo w Diagtroniku.
Całkowice seryjny ASV o przebiegu ok. 140kkm z 2001r więc nie jest to nówka sztuka. Teraz zapodany pierwszy program.
Pierwszy mod wyszedł na 144KM, ale ostatecznie stanęło na 139KM i 320Nm
Oto wykres:
Obrazek

Seria miała sporo mocy (126KM), więc przyrost mocy nie jest jakiś specjalnie duży, ale zmiana momentu (i wartości, i przebiegu) jest naprawdę odczuwalna. Nie ma żadnego dymka za mną. Autko fajnie reaguje na gaz, nie ma takiej potrzeby deptania w podłogę jak wcześniej.

Trzeba się teraz trochę objeździć, i szykować na kolejne mody :yes:
ASV+ by Diagtronik 139KM 320Nm
KMarcel
Stella
Stella

Auto: Toledo 1.9 ASV+

Reklama

Re: Toledo ASV by Diagtronik

Postprzez kudlaty66 » 3 października 2007, 17:35

Ladny wykresik, ciekawe jakie teraz wrazenia z jazdy?? :tancze: i najwazniejsze ze zero dymka :ok: pozdro
'Down By Law' 182KM @ 382NM by 'Rogalotti'
kudlaty66
Signo
Signo

Auto: A4 2.5 V6 Tdi +

Postprzez Streat » 3 października 2007, 17:36

KMarcel, serię miałeś mocną czemu 144 KM nie można było zostawić ? Dwumas się zaczął odzywać ?

Każdy mod cieszy także gratki :ok: Jednak imho jak miałeś mocną serię to trzeba było mocny soft zapodać :whoeva:
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez Makalu » 3 października 2007, 17:52

KMarcel - :ok: jak na przebieg to bardzo silna seria, brawo za moda, pewnie uśmiech z twarzy nie schodzi? ;)
napisz czemu obniżyliście moc.
pzdr!
był Leon i jest A4-Leon ;)
DYNOSOFT: 170PS / 361Nm
Makalu
Sympatyk LeonClub

Auto: A4-Leon+

Postprzez KMarcel » 3 października 2007, 17:54

Straet przy 144KM był gorszy moment, zwłaszcza dołem. Po drugie moja suszarka powoli daje znaki, że chciała by zastępstwo. Nie chce jej zakilować przedwcześnie, albo inaczej, nie chce jej rozpiź... na silniku. Jak ją wyciągnę to nawet może się stopić :P ale na silniku ma być cała :nonono:

kudlaty66 Tolek zbiera się całkiem przyjemnie, ciągnie zdecydowanie lepiej, i przede wszystkim: dłuuużej. Nie ma zmulenia przy 120+ Wczoraj całą drogę do Olsztyna padało, ja mam słabe kapcie i nie chciałem zbytnio szaleć, ale do 150-160 (więcej wczoraj nie próbowałem) czuć cały czas kopa. Tu pewnie wyśmieją mnie wszyscy z ASZ-ami i ARL-ami na pokładzie ;)
ASV+ by Diagtronik 139KM 320Nm
KMarcel
Stella
Stella

Auto: Toledo 1.9 ASV+

Postprzez Marcin_TDI » 4 października 2007, 08:16

KMarcel, nikt Ci nie wysmiewa bo przewaznie Ci co maja ARL-e i ASZ-ty mieli wczesniej tez asv i inne pohodne na pompie. wynik bardzo ladny. masz fajne wyplaszczenie, czego ja nie mialem w swoim... 95PS przy 2000obr/min to maximum szczegolnie ze auto nie pierwszej nowosci...

bardzo fajnie ze banan jest i oby sie trzymal jak najdluzej bo zapewniam Ci ze pojezdzisz i szybko zacznie brakowac i bedzie kolejne toledo do sprzedania zaraz ;) :P :PPP

a tak pozatym to szybko Ci program zrobili, niecala godzinke siedziales widze... :ok: :ok:
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Powrót do Wykresy