Wyplosz napisał(a):pala podobnie bo róznica jest tylko taka ze maja mniejsze wtryski ALH(90) ma 0.184 mm a ASV (110) ma 0.205 mm
tylko, ze akurat kolega wyzej pisal o AGR'u, bo ALH ma to samo turbo co ASV (wiec z VNT).
[ Dodano: 21 Luty 2011, 18:23 ]Tak a propos:
mialem dzis ciekawa utarczke slowna z gosciem, ktory naprawial mi pajaczek na szybie.
Uwaza on, ze silniki TDI 90ps oraz 110ps roznia sie wieloma rzeczami od siebie, a nie tylko jak powszechnie wiadomo wtryskami i programem. Mowil on, ze 90 ma slabsze przeguby, inne korby, popychacze, inny wal, inna turbine... Bog wie co jeszcze inne, w kazdym razie nie chcial sie przegadac a gdy powiedzialem mu ze moje auto jest zrobione... Ojoj co to sie dzialo, jaki blad popelnilem robiac chiptunning, ze zaraz mi sie cos rozleci, ze sie caly naped posypie z pancerna skrzynia na czele, masakra po prostu.
Ciekawego niusa mi sprzedal, ze ogolnie operacja zmiany programu w sterowniku silnika jest nielegalna i teraz jakies kontrole sprawdzaja takie zaklady i ze beda je z gory na dol zamykac.
Cudawianki. Coz, radze sie trzymac z daleka od takich specjalistow, poniewaz jak widac to bylo po mojej bratowej (ktora nic sie nie orientuje w tym temacie) ze latwo takiemu uwierzyc i pozniej siac ploty na lewo i prawo.