Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wtryski ASV

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderator: Moderator LC Team

Wtryski ASV

Postprzez KLICHO » 8 maja 2014, 10:18

Witam mam passata B4 silnik 1z 90KM ( to było kiedyś, teraz jest trochę więcej). Planuje przejść na większe wtryski postanowiłem wypytać tutaj was gdyż używacie ich na codzień . Moje pytanie to jak wygląda z wytrzymałością tych wtrysków ? Bo jedni piszą że są małe wytrzymałe drudzy że są wytrzymalsze od tych co mam w 1z. Jaka w tym prawda ? I drugie pytanie czy mogli byście mi wypisać oznaczenia wtrysków od ASV i wtrysku sterującego ?
KLICHO
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: TDI pompa VP

Reklama

Re: Wtryski ASV

Postprzez Sony » 8 maja 2014, 10:36

KLICHO, nie wiem jak w 1Z, ale osobiście mam silnik ASV i złego słowa na wtryski nie powiem, a są zapewne od nowości i mają już 13 lat :)

Co do numerów to wg ETKI wygląda to tak:
Wtrysk ASV: 038 130 202A
Wtrysk sterujący ASV: 038 130 202B
Podpis niezgodny z regulaminem /usunięto admin
Sony
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Toledo II
Silnik: ASV 1.9

Postprzez KLICHO » 8 maja 2014, 10:54

Bo znalazłem wtryski o oznaczeniu 038 130 202 A BPX i właśnie gościu mówi że to są od ASV ale lepiej sprawdzić niż żałować. Moje wtryski mają 20 lat i mają najechane ponad 600 tys i nie były nigdy dotykane, nie leją nic
KLICHO
Stella
Stella

Postprzez s_t » 26 maja 2015, 22:19

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę tutaj. Czy mógłby ktoś z Was polecić mi jakiś warsztat - w Warszawie i okolicach, gdzie mógłbym wymienić wtryski w moim Leonie ASV? Czy po zmianie wtrysków powinna być również wykonana korekta programu (wtryski na, które chce wymienić są również od ASV )?
Dziękuje i pozdrawiam.
s_t
Stella
Stella

Powrót do VAG - Techniczne Diesel