Moderator: Moderator LC Team
ktry napisał(a):bo olej nie jest tani jak wiadomo
ktry napisał(a):Ja w swoim 1,6 tdi 105 km po tuningu na 150 km
wesol napisał(a): ani nic nie tracisz.
piotrassenior napisał(a):bzykofm, Nie namawiaj do złego / grzechu![]()
bzykofm napisał(a):zyskujesz kilka złotych na nowe mody
piotrassenior napisał(a):Dlatego NIGDY nie kupuję/kupię auta z tego kraju, bo jak widzę Twoje podejście do tematu to koniec świata - a nie tylko dla Ciebie w tym kraju, wymiana oleju to taki mega wydatek żeby na tym oszczędzaćbo takich jest wielu .. żeby kupić, a później się "ślizgać".
Pozdro
mk5 napisał(a):piotrassenior napisał(a):
Dlatego NIGDY nie kupuję/kupię auta z tego kraju, bo jak widzę Twoje podejście do tematu to koniec świata - a nie tylko dla Ciebie w tym kraju, wymiana oleju to taki mega wydatek żeby na tym oszczędzać bo takich jest wielu .. żeby kupić, a później się "ślizgać".
Pozdro
A DE prawie kazdy diesel co 30tys wymiana....
adrusek napisał(a):w tych bankach ori na pewno nie jest to castrol.
bzykofm napisał(a):To daje do myślenia dlaczego VW nie sprzedaje oleju,
piotrassenior napisał(a):Ale jak nie sprzedaje? Idziesz do aso i kupujesz
piotrassenior napisał(a):Temat dotyczy oleju do TDI także mam pytanko ... interesuje mnie jaka marka oleju kryje się pod tym produktem?
Mówi się że dla VW robi Castrol .. mówi się też że niektóre oleje robi FUCHS .. a jak może być w tym przypadku (5w40 spełniający normę 505.01 do PD)? Ktoś ma jakieś info?
http://www.petrostar.pl/oleje/oleje-samochodowe/volkswagen/vw-volkswagen-5w40-50501-5l-vag-olej-oryginalny,p830803809
Axee napisał(a):W srodku jest olej rozlewany przez ORLEN ... takie mam nieoficjalne info, przez co teraz bardzo tanio mozna kupic te baniaczki ...
elemenateur napisał(a):mk5 napisał(a):piotrassenior napisał(a):
Dlatego NIGDY nie kupuję/kupię auta z tego kraju, bo jak widzę Twoje podejście do tematu to koniec świata - a nie tylko dla Ciebie w tym kraju, wymiana oleju to taki mega wydatek żeby na tym oszczędzać bo takich jest wielu .. żeby kupić, a później się "ślizgać".
Pozdro
A DE prawie kazdy diesel co 30tys wymiana....
w naszym masterze firmowym po 45 tyś wymiana ale zanim do trzeciej wymiany dokulał się oczywiście już po gwarancji doszła wymiana turbosprężarki
PaVLo napisał(a):505.01
PaVLo napisał(a):Odkopię temat.
Od początku stosuję do swojego ARL-a olej Motul Specific 5W40 505.01, ale patrzylem ostatnio na ceny i trzeba wydać koło 160-170zł za bańkę 5L.
Kiedyś widziałem na forum, że polecany jest też olej Vavoline. I tutaj moje pytanie, który dokładnie szukać do ARL-a, bo odmian 5W40 jest kilka i czy nadal warto się nim interesować?
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość