Moderator: Moderator LC Team
pampi napisał(a):Jak miałem diesla to jeździłem do odcinki tak samo jak benzyną [emoji847][emoji41]
Myśle, ze przy takim stylu jazdy filtr się wypali [emoji48]
Raul26 napisał(a):Jak bede wiedzial że akurat wypala dpf po wyzszych obrotach na biegu jalowym i wiekszym zuzyciu paliwa?
-- 14 grudnia 2018, 18:53 --
Raul26 napisał(a):Nie można go cisnąć na niskich obrotach tak? To jak pczuć te 150 ps?
bzykofm napisał(a):Po zaświeconej ikonce.
mczelny2401 napisał(a):Obroty 1100 i spalanie ponad litr na chwilowym plus wentylatory ale ich we wnętrzu nie słychać
Raul26 napisał(a):Czyli pod domem jak bedzie sie wypalał to po prostu nie wyłączać silnka tak? Niech skończy
wesol napisał(a):Nie ma takiej potrzeby. Następnym razem poprostu pojedziesz jak trzeba. Tu chodzi oto by zapinać w miarę wysokie biegi by obciążyć wał ale nie na 2500 obr tylko przy min 3000. Tak na 3500. Wtedy go wypalisz.
Dyaus84 napisał(a):Czyli w czasie jazdy nie da się określić czy silnik czasem nie zaczął wypalania (chodzi o leona 1p)?
wesol napisał(a):Sugestia jest z tego że tak utrzymują się obroty przy wypalaniu stacjonarnym wymuszonym. Poza tym wydech ma mieć wysoką temperaturę a przy 2000 obrotów tego nie będzie.
mczelny2401 napisał(a):To jakim cudem filtr się wypala nawet na postoju przy 1100 obrotów?
chlorek napisał(a):mczelny2401 napisał(a):To jakim cudem filtr się wypala nawet na postoju przy 1100 obrotów?
a potem 200tys i nagle zapchany DPF. Wypalić się wypali ale nie jest to wykonane w odpowiednich warunkach. W instrukcji masz wyraźnie napisane w jaki sposób dbać o DPF. Z ciekawostek, jak przeszedłem na Valvoline to jak by rzadziej się wypalał.
mczelny2401 napisał(a):40 km by filtr się wypalił
chlorek napisał(a): W instrukcji masz wyraźnie napisane w jaki sposób dbać o DPF. Z
alehandro napisał(a):Wrzucisz skan? Rozwiało by to wątpliwości.
wesol napisał(a):307 1.6 HDi dawał DPF do wymycia, wypłukania. I co pojeździł znowu dwa miesiące
wesol napisał(a):Czy mokry taki czy suchy to mało istotne.
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości