Moderator: Moderator LC Team
mm.max napisał(a):Czy jak ostro "butujesz" to także potrafi przerywać? Czy wtedy jest OK?
mm.max napisał(a):Z tego co opisujesz to chyba bym się czepiał wydajności pompy wysokiego ciśnienia lub czujnika ciśnienia na szynie common rail....
mczelny2401 napisał(a):Daj znać ile zapłaciłeś za rozrząd ale z tego co wiem to przez pompę wody tanio nie będzie
mm.max napisał(a):A zaglądałeś do kolektora dolotowego i przepustnicy ? Nie ma tam jakiegoś nagaru lub innego fuckupu ? Może EGR się przycina i daje za dużo spalin ... wszystko to wróżenie z fusów bez błedów w ECU i bez stałej usterki.
mm.max napisał(a):CKFC jest dość trwały ale tak jak pisałem wcześniej - sypią się napinacze rozrządu - we flotach często widzę raporty o remontach kapitalnych silników w octaviach itp z przebiegami 130-160 tys. km
KrutkiWwa napisał(a):zwracają Ci 500
KrutkiWwa napisał(a): jak szarpie to wywala błąd
alehandro napisał(a):No musze przyznać że koszt ori pompy wody mnie zaskoczył. Rzekł bym wręcz skonsternował...
Ciężko uwierzyc przy innych cenach.
https://motoplatforma.com/p16358,pompa- ... da-vw.html
Macie może nr pompy?
Dzwonilem do WazCaru i pompa u nich z czujnikiem 850.
na motoplatformie 390 i Pan twierdzi, ze to ta....
coś mi tu nie stroi.
alehandro napisał(a):Padło na pompe hepu i rozrząd SKF.
Chciałem skorzystać z motoplatformy ale ze względu na mozliwą pomyłkę z pompą zdecydowałem sie na zaprzyjaźniony sklep w Łodzi żeby mieć mozliwośc sprawnej podmiany jesli nie trafię z modelem.
Wcześniej miałem Contitechy. Używaliście wcześniej powyższych?
mm.max napisał(a):alehandro, daj znać czy po wymianie rozrządu coś się poprawiło z tym szarpaniem...
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość