Moderator: Moderator LC Team
To może łaskawie napisałbyś jaki olej 2T wg Ciebie należy stosowaćleoiadmk napisał(a):7. Podstawa to olej 2T. I żaden mixol, Orlen itp. Schell zresztą też jest b. słaby.
leoiadmk napisał(a):Podstawa to olej 2T. I żaden mixol, Orlen itp.
saddam napisał(a):Fuchs Titan Fuel Plus Bar, Kleen-Flo 953/952, Kleen-Flo 993/992/991, Millers Diesel Power Ecomax i wiele innych.
urbud90 napisał(a):I teraz pytanie ta buteleczka 100ml na 20l ON bedzie ok??
Testowałem Kleen Flo - ten zielony naprawdę pomaga rozruch i lepszy depresator od Skyyda, ale on nie ma właściwości smarnych gdyż jest to praktycznie alkohol, bardzo łatwo palny i niewygodna butelka -trzeba z tym naprawdę uważać. Więc teoretycznie należałoby do Kleen Flo dodawać też olej 2T. Ja testowałem LM 1052, ktoś tam pisze powyżej - kup najtańszy olej do dwusuwów, oj lepiej nieleonlover napisał(a):decydowałem (głównie z ciekawości) że przy najbliższym tankowaniu doleję coś do tej ropy, tylko teraz pytanie: co kupić i przetestować
olej 2T np. Liqui Moly 1052
czy
jeden ze środków które podał kolega saddam
Jaka jest wasza opinia, co warto kupić i zastosować?
borowa napisał(a):Dwa razy z ciekawości wlałem Motul Diesel System Clean oraz przeszedłem na "lepszą" ropę, tankuję tylko i wyłącznie Dynamic ON z Lotosu na sprawdzonych przeze mnie stacjach. Czy jest lepiej? Czy coś widzę/czuję? Chyba nie, ale jakoś lepiej się z tym czuję![]()
Na pewno nie doleję już żadnych dodatków, np. omawiany wyżej olej 2T. Wychodzę z założenia, tankować w miarę możliwości na sprawdzanych stacjach i mniej się przejmować
Artiks napisał(a):Testowałem Kleen Flo - ten zielony naprawdę pomaga rozruch
testowałem LM 1052- same pozytywy
Natomiast wspomniany Millers Eco Max - rewelacja
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości