Moderator: Moderator LC Team
florek napisał(a):seb_jag ARL, wszystko jest okey, silnik teraz dłużej się grzeje, mi po programie przy tej temperaturze spala 10-11L (miasto, korki, światła itp)
tomex1213 napisał(a):typu 1,2,3km.
tomex1213 napisał(a): zobaczyłem również że kontrolka od świec czy zima czy lato pali się tyle samo. A śiwece podobno grzeją mi 9 sek. możliwe?
zobaczyłem również że kontrolka od świec czy zima czy lato pali się tyle samo.
Niby tak tylko pytanie brzmi czy tak jest zrobione w komupetrze bo wielu innych autach czy passatach spalanie pokazuje 0.0 na jałowymtransit_master napisał(a):A gdzie jest mowa o spalaniu 0 na jałowym?
jak może pokazywać "0" jak silnik pracuje? Zawsze będzie wyświetlona jakaś wartość. Chyba, że się jedzie na biegu bez gazu w tedy jest "0"skubi173 napisał(a):Niby tak tylko pytanie brzmi czy tak jest zrobione w komupetrze bo wielu innych autach czy passatach spalanie pokazuje 0.0 na jałowymtransit_master napisał(a):A gdzie jest mowa o spalaniu 0 na jałowym?
Te silniki 1.8 T przy oszczędnej jezdzie nawet malo palą wiem bo mialem taki w audi a3... teraz mam arl 150km i myslalem ze troche mniej bedzie palilKonrad20vt napisał(a):Jak tak czytam to spore te ARL'le w miescie palami moje 1.8t przy 230 koniach na jałowym mam 0.8-0.9 a w miescie tak pali 10.5-11.5 przy normalnej jedzie krótkie odcinki
Trasa dzis miałem 6.7 po 60km jazda tak do 100km/h spokojna. Trasa taka szybsza to tak od 8.5 do 9.5
![]()
Pozdro i sory za OT
Kimpek napisał(a):O co z tym chodzi ?
Konrad20vt napisał(a):mi moje 1.8t przy 230 koniach
Konrad20vt napisał(a): mam 220 koni
marcus415 napisał(a):Szybko cos Ci te konie uciekaja...
andrzejpredator napisał(a):wzrasta spalanie na jałowym biegu po osiagnieciu 90 c
andrzejpredator napisał(a):może po zmianie filtra paliwa cos sie zmieni
andrzejpredator napisał(a):ja sprawdze u siebie jeszcze kat synchronizacji
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości