Moderator: Moderator LC Team
owszem warto lać jak na opale jeździsz...
wojciechu napisał(a):gienek, ja leje zwykłą ropę ale nie byle gdzie i jest dobrze - nie widzę potrzeby lania wynalazków które są sporo droższe. Jeśli jest inaczej to mnie oświeć...
wojciechu napisał(a):nie widzę potrzeby lania wynalazków które są sporo droższe
zdunio906@vp.pl napisał(a):Osobiście jeżdze na Diesel Ultimate. Nie używałem żadnych specyfików. Pytanie... Czy są jakieś testy potwierdzające skuteczność tych preparatów
pembuk napisał(a):jednak na zwykłym dieselu chodzi tak samo lub lepiej
wojciechu napisał(a):lepiej odkładać kase na jakiś virus niż łudzić sie o te kilka kw/nm
loru napisał(a):Pacjentem był 1.9 TDI - BXE (seria) , 1,5 roczny.
bdbartek napisał(a):Spoko Twoje auto ale do 1,5 rocznego auta lać specyfiki... dziwne![]()
pembuk napisał(a):Kiedyś dostałem w prezencie środek STp do czyszczenia i konserwacji układów wtryskowych. No i nie wiem, jakiś fajerwerków nie było. Trudno cokolwiek powiedzieć bez jakich kolwiek badań specjalistycznych, skoro normalnie auto chodzi cacy, nie kopci, nie zamula itp.
Marcin_TDI napisał(a):bono, do paliwa prędzej jak do oleju
najwyżej jak źle trafisz to pompki zapcha ale jak piszesz że ten STP zadziałał to super. zapamiętam na przyszłość, ale broń Boże wlewać tego gówna do oleju
colin23 napisał(a):Bono a czy ten STP to można zastosować w ARL-u? W ogóle są jakieś przeciwskazania do jakiegoś rodzaju silnika?
colin23 napisał(a):Bono a czy ten STP to można zastosować w ARL-u?
colin23 napisał(a):I jeszcze jedno: napisane mają w poradniku aby robic to po wymianach oleju. Też tak zrobiłeś? Czy nie zwracałeś uwagi w tym momencie ile masz zrobione na oleju?
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość