Moderator: Moderator LC Team
damcar napisał(a):czy w leonach motor 2.0 tdi jest także tak samo awaryjny jak w passacie?
vw2008 napisał(a):.... 2.0 TDI BMM , różnica na + to na pewno 6 biegowa skrzynia biegów, no i wiadomo więcej mocy... obecnie ma 55 tys [czyli prawie nic
] ale z tego co wiem np. od aligatora to ten silnik jest praktycznie bez awaryjny ale ma jedna mala wadę ... więcej mocy niż chipem się chyba z niego nie wyciągnie
![]()
Pozdro
czaro10 napisał(a):Moj ma juz ponad 200 tys. Dziala idealnie, wtyrski maja minimalna korekte, ktora nawet nie zbliza sie do polowy granicy (ale fakt ze kupilem auto po przebiegu autostradowym).
czaro10 napisał(a):Co do chipowania, faktycznie nie da sie za duzo wyciagnac. Wiecej daja BKD. U mnie udalo sie zrobic bezpiecznie 170KM w MR Motors.
vw2008 napisał(a): ...ja w BMM miałem na serii 160/370 , na początku aligator myślał ze już jest po sofcie ale okazało się ze to dobry prezent od fabryki, może dlatego ze to chyba jedne z ostatnich sztuk 2.0 TDI BMM [12.2009]
, ogólnie polecam ten silnik
rob555 napisał(a):Jak juz mialbym osobiscie kupowac to BMM tak jak przedmowcy pisali. Przynajmniej glowica 8V co znacznie zmiejsza ryzyko jej awarii.
Wazne by mialo maly przebieg...jak cos zapraszam do siebie na przetrzepanie
rumianko napisał(a):sam nie wiem co kupić?
Sammael napisał(a):proste. benzyne.
florek napisał(a):jeździłem subaru 2.0 317km i palił mi 30L, PASSAT 150km - 14-15L
florek napisał(a):jak ktoś robi 40-50tys
florek napisał(a):jeździłem subaru 2.0 317km
florek napisał(a):PASSAT 150km - 14-15L
Klikoś napisał(a):Czasy kiedy opłaca się jeździć dieslem mijają, no chyba, że ktoś naprawdę robi duże przebiegi i to głównie w trasie.
grabarz18 napisał(a):florek napisał(a):PASSAT 150km - 14-15L
Dziwne... koleżanka ma Leona 1.8 TSI i pali jej jakieś 11-12L a jej styl jazdy nie należy do ekonomicznych...
konstant napisał(a):Ekhm, temat tyczy sie 1.9TDI vs 2.0TDI a nie PB vs ON.
Sammael napisał(a):Mam takie swoje powiedzenie. "Z owoców morza to ja najbardziej lubię schabowe". Podobnie z dieslami, w ciężkich czasach DPFów i podwyżek cen ON, dla ludzi którzy nie robią przebiegów jak firmówki.
marcus415 napisał(a):Sammael napisał(a):Mam takie swoje powiedzenie. "Z owoców morza to ja najbardziej lubię schabowe". Podobnie z dieslami, w ciężkich czasach DPFów i podwyżek cen ON, dla ludzi którzy nie robią przebiegów jak firmówki.
W naszym pieknym kraju jest tak, ze jak wzrasta popyt na jakis produkt( w tym przypadku paliwo ON) to wraz z nim wzrasta cena(akcyza). Wiec IMO jak znow zacznie sie moda na PB, to tylko czekac jak i to paliwo poszybuje w gore.
GangstaMarc napisał(a):http://www.tvn24.pl/12692,1725586,0,1,przez-diesla-podrozeje-benzyna,wiadomosc.html
Sammael napisał(a):marcus415 napisał(a):Sammael napisał(a):Mam takie swoje powiedzenie. "Z owoców morza to ja najbardziej lubię schabowe". Podobnie z dieslami, w ciężkich czasach DPFów i podwyżek cen ON, dla ludzi którzy nie robią przebiegów jak firmówki.
W naszym pieknym kraju jest tak, ze jak wzrasta popyt na jakis produkt( w tym przypadku paliwo ON) to wraz z nim wzrasta cena(akcyza). Wiec IMO jak znow zacznie sie moda na PB, to tylko czekac jak i to paliwo poszybuje w gore.
marcus415, ale cena ON nie szybuje z powodu popytu tylko akcyzy UE, która co roku będzie wyższa, do 2018, bo tak to sobie wymyślili.
jędrek napisał(a):ON droższe od Pb
szkoda że nie w zarobkachmarcink79 napisał(a):Gonimy Europę
mepha napisał(a):szkoda że nie w zarobkachmarcink79 napisał(a):Gonimy EuropęZarabiając 1300euro można sobie kupić np 200L ON za 300euro na miesiać. A w Polsce zarabiając 1300zł to 200L ON będzie kosztować nie całe 1200zł
Trochę dziwne bo to taki przelicznik jak by zarabiać 1300zł i ON było po 1,5zł za litr.
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości