Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

vw caddy ARL nie ma swojej mocy

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderator: Moderator LC Team

vw caddy ARL nie ma swojej mocy

Postprzez szymek_1989 » 17 grudnia 2010, 13:07

Witam. Mam pewien problem. Otóż w moim służbowym samochodzie po swapie silnika nie chodzi wszystko tak jak powinno. Otóż nie ma tej mocy jaką powinien mieć, a mianowicie jak dam gaz w deche to jest dziura, po chwili załapuje ale nie z tą mocą co powinien, przepływomierz na vagu pokazało że działa, turbine słychac jak pracuje. Nie wiem co jest nie tak, świeżo po swapie jechał jak rakieta a teraz się zamulił. Mógłby ktos napisać co przypuszczalnie mogło się stać?
szymek_1989
Signo
Signo

Auto: leon

Reklama

Re: vw caddy ARL nie ma swojej mocy

Postprzez Paweł ( - ) » 17 grudnia 2010, 13:13

wilam sprawdz czy powietrze rurkami nigdzie nie ucieka i węzyki od zaworka n75 wiesz napewno o co chodzi jak nie dymi przy butowaniu to pewnie uszczelki pod głowicą nie wydmuchało, chyba ze przy kolektorze dolotowym.pozdrawiam miałem taki problem w ahu 90km
Paweł ( - )
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Postprzez szymek_1989 » 17 grudnia 2010, 13:24

właśnie jak przybutuje to puszcza mega chmurę. Więc to uszczelka ;/
szymek_1989
Signo
Signo

Postprzez patryk_82 » 17 grudnia 2010, 15:02

Przede wszystkim sprawdź czy nie spadła Ci któraś rura z IC
Obrazek
patryk_82
Stella
Stella

Auto: Leon 1.8T++
Silnik: AMK 1.8

Postprzez szymek_1989 » 17 grudnia 2010, 16:12

patryk_82 napisał(a):Przede wszystkim sprawdź czy nie spadła Ci któraś rura z IC

rura ok. dodam jeszcze, że jak chodzi na wolnych to z tłumika leca kawałki sadzy a jak depne to samochód za mną wycieraczki włącza tyle dymu i sadzy. Jakieś pomysły ktos ma co to może być?
szymek_1989
Signo
Signo

Postprzez konstant » 17 grudnia 2010, 19:05

szymek_1989 napisał(a):
patryk_82 napisał(a):Przede wszystkim sprawdź czy nie spadła Ci któraś rura z IC

rura ok. dodam jeszcze, że jak chodzi na wolnych to z tłumika leca kawałki sadzy a jak depne to samochód za mną wycieraczki włącza tyle dymu i sadzy. Jakieś pomysły ktos ma co to może być?

Tuner co się zajmował autem nie wie o co kaman, że szukasz tu pomocy ?
Obrazek
konstant
TopSport
TopSport

Auto: Żęh

Postprzez szymek_1989 » 17 grudnia 2010, 20:44

Nie ma czasu żeby do tego zaglądnąć. A po drugie forum do tego jest żeby sobie pomagać. Na innych forach ludzie sobie pomagają. Tutaj gardzisz mnie za to że o coś pytam jak mam problem. Nie rozumiem Twojego podejścia. Po drugie nie wypowiadasz sie na temat. Pytałem czy ktoś może mi powiedzieć co najprawdopodobniej może być a Ty wyjeżdżasz z tekstem czy tuner który się tym zajmował nie wie o co kaman. Na drugi raz jak nie masz chęci pomóc lub jesli wiedza Ci na to nie pozwala nie wypowiadaj się w moich postach.
szymek_1989
Signo
Signo

Postprzez transit_master » 17 grudnia 2010, 21:01

szymek_1989, ja bym jednak szukał nieszczelności w dolocie. Masz tam kilka łączników. Wpakuj autko na podnośnik lub kanał jak masz możliwość i sprawdź wszystko począwszy od turbiny. No chyba że coś z paliwem nie tak ??!! Jaka wachę zalałeś z jakiej stacji?
Yamaha Grizzly 700 EFI EPS bighorny, dystanse x-atv, alu osłony zygo, grzane manetki bronco, przedni bumper, warn vantage 3000, ledowe ringi, wskaźnik stage6, wypala Hero 7 Black :D I jest ogień!!!
transit_master
Cupra
Cupra

Auto: w ...uj oszczedne
Silnik: benzyna inny

Postprzez szymek_1989 » 17 grudnia 2010, 21:23

Jutro zrobi.ę dokładne oględziny auta. Waha raczej dobra na orlenie tankowałem. Nigdy nie miałem problemów z paliwem z orlenu mój leo na tym jeździ i wszystko gra.
szymek_1989
Signo
Signo

Postprzez Nogaj » 18 grudnia 2010, 00:46

Mirczas dobrze radzi. Sprawdż dolot bo objawy wskazują na nieszczelność.
TDI+ by Goodhope
Obrazek
Nogaj
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez konstant » 18 grudnia 2010, 15:51

szymek_1989 napisał(a):Nie ma czasu żeby do tego zaglądnąć. A po drugie forum do tego jest żeby sobie pomagać. Na innych forach ludzie sobie pomagają. Tutaj gardzisz mnie za to że o coś pytam jak mam problem. Nie rozumiem Twojego podejścia. Po drugie nie wypowiadasz sie na temat. Pytałem czy ktoś może mi powiedzieć co najprawdopodobniej może być a Ty wyjeżdżasz z tekstem czy tuner który się tym zajmował nie wie o co kaman. Na drugi raz jak nie masz chęci pomóc lub jesli wiedza Ci na to nie pozwala nie wypowiadaj się w moich postach.

Człowieku jak ci nie wyjeżdżam z tekstem tylko grzecznie się spytałem, a twoja wypowiedź jest conajmniej tak arogancka jakbyś był jakimś posłem z immunitetem albo świętą krową, że ci nic nie można napisać bo sie bulwersujesz, jeszcze ci żyłka pierdyknie to co będzie?

Gość, który robił swap chyba logiczne, że wie najwięcej o twoim kady i dlatego to napisłem.
Obrazek
konstant
TopSport
TopSport

Auto: Żęh

Postprzez jędrek » 19 grudnia 2010, 21:09

Auto rozpedza sie jak polonez hi hi?A tak na poważnie sprawdż rury IC a chmura dymu czarna siwa?Jeżeli czarna i przy tym słychać świst to raczej nieszczelność
SZEFUNCIO
Był CZRNY LEON ASV
CompSport 143,5KM/303Nm
Jest
Alfa Romeo 159
Tune Up 185 KM/393NM
jędrek
FR
FR

Auto: Alfa Romeo 159
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do VAG - Techniczne Diesel