Moderator: Moderator LC Team
nawet gdy jedziesz spokojnie i musisz zgasić zanim silnik osiągnie 90? To fajnieflorek napisał(a):a tam zawsze czekam ok. 1 minuty
korki, spokojna jazda gasze po 5sMartinus1985 napisał(a):No dobra.
A jak jeździcie po odpaleniu po mieścieJak z chłodzeniem itp
Martinus1985 napisał(a):No dobra.
A jak jeździcie po odpaleniu po mieścieJak z chłodzeniem itp
korki, spokojna jazda gasze po 5s
dokładnie tak.Martinus1985 napisał(a):Rano odpalasz i od razu jedziesz
przy dodatnich temp. ok. 2300 ale bez gazu w podłogę. Przy ujemnych przy 2000 dopóki nie złapie tych 60.Martinus1985 napisał(a):W jakim zakresie obrotów zmieniasz biegi
transit_master napisał(a):nawet gdy jedziesz spokojnie i musisz zgasić zanim silnik osiągnie 90? To fajnie
czekaj nawet godzinę. Twój parch, Twoja sprawa.florek napisał(a):Zawsze czekam chwilę i nic w tym złego
florek napisał(a):bardziej mnie zastanawia twoja wypowiedź.
transit_master napisał(a):nawet gdy jedziesz spokojnie i musisz zgasić zanim silnik osiągnie 90? To fajnie
Martinus1985 napisał(a):W jakim zakresie obrotów zmieniasz biegi przy dodatnich temp. ok. 2300 ale bez gazu w podłogę. Przy ujemnych przy 2000 dopóki nie złapie tych 60.
Martinus1985 napisał(a):Martinus1985 napisał(a):W jakim zakresie obrotów zmieniasz biegi przy dodatnich temp. ok. 2300 ale bez gazu w podłogę. Przy ujemnych przy 2000 dopóki nie złapie tych 60.
Ok. A przy jakich obrotach zmieniasz biegi na rozgrzanym silniku
transit_master napisał(a):Jak już dochodzę do tych 3 "to znak że coś się dzieje" i kręcę dalej.
jamallorock napisał(a):LoozaQ i transit_master, i tak trzymać z tym kręceniemnie ma uprawiania PSJ hehehe
kobzyr napisał(a):A ja powiem tak ze lubię jak wskazówka lata wokoło 3 ooo tak \|/
LoozaQ napisał(a):najlepiej wykorzystywać w pełni elastyczność silnika i zmieniać biegi na wyższe przy obrotach powyżej 3500, a nawet 4000 (maks moc silnika).
transit_master napisał(a):Jak już dochodzę do tych 3 "to znak że coś się dzieje" i kręcę dalej.
Martinus1985 napisał(a):To jak polecacie jeździć aby nie było PSJ... dbając o turbinę a oszczędnie
nie przesadzaj. Po prostu potrafię operować gazemborowa napisał(a): Ostatnio u Ciebie rządzi eco driving
to nie tak. On ma po prosu nadmiar gotówki i ciężką nogę. Ostatnio wygrał w Lottojędrek napisał(a):masz paliwo żernego leosia
LuQas napisał(a):osobiście mam taki styl jazdy,że puki temp.nie osiągnie 90*C zmieniam biegi przy ok 1800-2000rpm.
Peter007 napisał(a):LuQas napisał(a):osobiście mam taki styl jazdy,że puki temp.nie osiągnie 90*C zmieniam biegi przy ok 1800-2000rpm.
A skąd wiesz, że już jest 90°? Masz zainstalowany dodatkowy wskaźnik? Bo przecież ten w zegarach wskazuje temperaturę w układzie chłodzenia a nie oleju
Peter007 napisał(a):Bo przecież ten w zegarach wskazuje temperaturę w układzie chłodzenia a nie oleju
Martinus1985 napisał(a):Płyn osiąga 90*C to jedziesz jeszcze z 5-10km i jazda
LuQas napisał(a):ale nikt nie pisał o temp.oleju...mowa o temp.płynu
LuQas napisał(a):osobiście mam taki styl jazdy,że puki temp.nie osiągnie 90*C zmieniam biegi przy ok 1800-2000rpm
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości